Ida Corr: Tv-program var en øjenåbner

søndag d. 28. august 2016 kl: 18. 50 Af: Ritzau Fokus
Sangerinden Ida Corr har fået en åbenbaring om sig selv under optagelserne til Toppen af poppen. Her ses hun med forsanger Peter A.G. fra bandet Gnags.
Sangerinden Ida Corr har fået en åbenbaring om sig selv under optagelserne til Toppen af poppen. Her ses hun med forsanger Peter A.G. fra bandet Gnags. Foto: /free

Sangerinden Ida Corr har altid set sig selv om en, der bragte festen. Men nu ved hun, at hun kan tilføre meget mere til sin musik.

Ida Corrs sprøde stemme har af flere omgange fyldt de danske dansegulve, og i 2007 nåede hun langt ud over de danske grænser, da hun udgav megahittet “Let Me Think About It” med den hollandske dj Fedde Le Grand.

Og selv om den dansk-gambiske sangerinde siden har stået på scenen siden før, hun blev teenager, har “Sjus”-sangerinden i en alder af 39 år fået en åbenbaring.

– Jeg har altid set det som min force at skabe festen, og at når jeg kom ind, så var der party, siger Ida Corr til Ritzau Fokus.

Den selvopfattelse ændrede sig dog under optagelserne til tv-programmet Toppen af Poppen, som sangerinden lige nu er aktuel i. I programmet skal deltagerne give deres bur på versioner af de andre kunstneres sange, og her opdagede Ida Corr, at de andre ikke bare så hende som et festligt indslag.

– Jeg fandt ud af, at det ikke var det, folk registrerede. Det var i stedet varme og håb, som andre hørte i mine fortolkninger. Uanset om det var en ballade eller up-tempo, siger sangerinden.

Ida Corr: -Vi skulle lægge kærligheden hvor den gav mening

Det var også spændende for hende at prøve at synge på en helt anden måde.

– Det var en ret vild oplevelse bare at skulle finde ro i at synge en ballade uden at skulle peppe det op. Jeg troede, det var for langsomt eller kedeligt, men folk reagerede virkelig på det. Det var en øjenåbner, siger hun.

Ida Corr er særdeles tilfreds med de covernumre, hun fik lavet til Toppen af poppen, og faktisk er hun så glad for dem, at numrene kommer til at blive en del af hendes nye live-set, afslører hun.

De gik fra hinanden i 2017

Ida Corr er aktuel i Toppen af poppen, der ruller over skærmen hver søndag klokken 20.00 på TV2. Foruden Ida Corr deltager også kunstnerne som Hanne Boel, Peter A.G. og Fallulah.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu