Ikke glade for Madonna

mandag d. 20. september 2004 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Madonna, der har skiftet navn til Esther i anledningen, er for tiden til Kabbalah konference i Tel Aviv. Konferencen har samlet cirka 2000 Kabbalah tilhængere, men det er ikke alle der er lige glade for Madonnas fremmøde.

Nogle har opfattet Madonnas besøg som en støtte til Israels besættelsespolitik, mens andre mener, at hun piller ved en kundskab der skal være forbeholdt jødiske mænd med skæg og lange studier. Rabbinere i Israel ryster på hovedet af Madonnas version af Kabbalah der ifølge dem indeholder indre sjælefred, økonomisk velstand, magt og nydelse. En stor fravigelse fra den oprindelige mærkevare.

Bagedyst-Jesper: -Sådan blev jeg så kreativ

Kabbalah har indtil nu kun været forbeholdt få udvalgte, strengt religiøse jøder, der har brugt hele livet på at studere og forstå de gamle tekster. Men den største irritation har dog været, at Madonna har varslet et besøg ved Rakels grav i det Israelsk besatte Betlehem. Dette bryder fredsaktivisterne sig bestemt ikke om. Israelsk politi har mobiliseret 2000 politimænd der skal stå i beredskab når Madonna skal køres rundt i det hellige land i store amerikanske stationcars med tonede ruder.

Del din kommentar

Forsiden lige nu