Det er ikke nogen dans på roser at være Netflix-stjerne: Så vildt var det at forberede sig på dansk mega-serie

fredag d. 4. maj 2018 kl: 13. 55 Af: Ritzau Fokus
PLUS Første danske Netflix-serie har premiere
Optaken til The Rain bød på hårdt arbejde for de involverede. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/Ritzau Scanpix.

For at forberede dem til optagelserne til Netflix-serien "The Rain" blev skuespillerne sendt ud i ødemarken.

I Netflix’ nye, danske satsning, serien “The Rain”, må en gruppe unge lære at klare sig i en verden, hvor en stor del af befolkningen er død som følge af en frygtelig virus.

For at kunne leve sig ordentligt ind i rollerne blev skuespillerne inden optagelserne kastet ud i noget af en prøvelse.

– De blev sendt ud på en overlevelsestur med et par militærfolk for at finde ud af, hvad det betyder ikke at have noget at spise og drikke og selv skulle klare sig, fortæller Jannik Tai Mosholt, der er manuskriptforfatter på serien.

Jaget rundt

Skuespillerne fik ikke på forhånd at vide, hvad der skulle ske på turen.

– Det var sådan noget med, at der blev slået lejr, og de troede, at de kunne sove, og efter to timer blev de jaget op og videre.

– De blev ret stressede, og det gik hurtigt op for dem, at der ikke var nogen af dem, der ville overleve, hvis det var en virkelig katastrofesituation. Men de skulle opleve en flig af det, og så blev de også rystet sammen, fortæller Jannik Tai Mosholt.

Synkroniseres til andre sprog

“The Rain” er den første danskproducerede serie til streaminggiganten, og på rollelisten er blandt andre Mikkel Boe Følsgaard og Lukas Lynggaard Tønnesen.

Serien er indspillet på dansk, men bliver synkroniseret til ikke mindre end ni forskellige sprog – heriblandt engelsk, tysk, spansk og tyrkisk.

Samtidig vil klodens mange Netflix-brugere kunne se serien med undertekster på 14 forskellige sprog, så det er folk over hele verden, der kan se med, når serien har premiere 4. maj.

– Jeg håber, at folk har lyst til at være med til at udforske spørgsmålet om, hvad det vil sige at være menneske, og hvad vores civiliserede opførsel er bygget på. Og ikke mindst udforske spørgsmålet om, hvad der sker, hvis man tager den væk, siger Jannik Tai Mosholt.

Del din kommentar

Forsiden lige nu