Ikke til at se i dag: Michael Caine havde nær drukket sig ihjel

onsdag d. 20. januar 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus

"Interstellar"-stjernen Michael Caine giver sin kone æren for, at han ikke har drukket sig selv ihjel.

Den britiske skuespiller Sir Michael Caine er blevet belønnet med to Oscar-statuetter i sin mangeårige karriere. Senest i ved uddelingen i 2000 for sin rolle i filmen “Æblemostreglementet”. Foto: Clemens Bilan/AP

Havde det ikke været for den Oscar-vindende skuespillers kone, havde han nok været død i dag

Det er ikke til at se på den Oscar-vindende stjerne Sir Michael Caine, men den 82-årige skuespiller har været så langt ude, at han i dag ikke er i tvivl om, at han kunne have drukket sig selv ihjel. Heldigvis mødte han Shakira Baksh, som siden 1973 har været hans kone, og det blev skuespillerens redning.

Hollywood-veteran bag bizart ægteskabsråd

– Jeg plejede at drikke en flaske vodka om dagen, og så røg jeg også flere pakker cigaretter om dagen, fortæller han uden omsvøb til Radio Times ifølge The Telegraph og hylder i samme ombæring sin kone.

– Uden hende ville jeg have været død for længe siden. Jeg ville sandsynligvis have drukket mig selv ihjel.

Drak på grund af stress

Sir Michael Caine har haft store roller i en lang række af Christopher Nolans filmiske mesterværker, blandt andet science fiction-dramaet “Inception”, Oscar-braget “Interstellar” og tre Batman-film.

Den succesfulde skuespiller fortæller i interviewet, at han ikke drak, fordi han var ulykkelig. Han drak, fordi han var stresset.

– Jeg havde en masse tanker om “Kan jeg nu få en rolle i en ny film? Hvordan skal jeg spille denne her rolle? Hvordan skal jeg kunne huske alle de replikker? Jeg skal op klokken seks i morgen tidlig, jeg håber virkelig, vækkeuret virker”, husker det 82-årige filmikon.

– Der var altid en masse at stresse over. Men jeg faldt ned, da jeg mødte Shakira. Hun er min fortrolige. Jeg fortæller hende alt. Jeg var berømt, da jeg mødte hende, men jeg var aldrig kommet så langt uden hende, forklarer han.

Den smukkeste, han nogensinde havde set

Sir Michael Caine så Shakira Baksh for første gang i en reklame i 1971. Han brugte sine kontakter i branchen til at finde frem til kvinden, som var den smukkeste, han nogensinde havde set.

Sammen har de datteren Natasha Caine.

Hollywood-stjerners venskab overrasker

Skuespilleren har tidligere været gift med Patricia Haines, som han fik Dominique Caine med.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu