Mette F. med til Barbaras bryllup

Statsministeren deltog lørdag i sin departementschefs bryllup i den lille landsby Sønderho på Fanø

Barbara Bertelsens bryllup og tilknytning til Sønderho

Barbara Bertelsen blev gift med Theis Bober i Sønderho Kirke på Fanø, hvor hun har stærke familiebånd og ofte besøger familiens sommerhus.

Sønderho, en by med under 300 indbyggere, er et særligt tilflugtssted for Bertelsen, der værdsætter områdets natur og ro.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen er lørdag blevet gift med sin kæreste, Theis Bober.

Brylluppet fandt sted lørdag formiddag i Sønderho Kirke på Fanø.

Det skriver Fanø Posten.

Mette F. var med

Billeder viser, at statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes mand, Bo Tengberg, deltager.

Bertelsen har særlig tilknytning til netop Sønderho og Fanø. Hun voksede op i Esbjerg, men forældrene rykkede senere til Fanø. Barbara Bertelsens mor bor i Sønderho og er med til brylluppet lørdag.

Sønderho er en lille by på den sydligste del af Fanø og har knap 300 indbyggere. Derudover er der mange sommerhuse i og omkring byen.

Barbara Bertelsen er lørdag blevet gift med Theis Bober i en landsbykirke i Sønderho på Fanø. Her ses parret ankomme til gallataffel på Christiansborg Slot i København i 2023. (Arkivfoto).

- Her slapper jeg allerbedst af

Barbara Bertelsens familie har et sommerhus i Sønderho, som hun holder af at besøge, har hun tidligere fortalt.

- Sønderho er det sted i verden, hvor jeg slapper allerbedst af. Det der med, at man kan se himmel og hav i horisonten, det er helt fantastisk for mentalhygiejnen.

- Man kan simpelthen mærke, at man savner det, når man bor et andet sted. Jeg ved, at når jeg står af toget på banegården i Esbjerg og stiger på færgen til Fanø, så slapper jeg helt af. Der er noget helt magisk over Vadehavet, sagde hun til JydskeVestkysten i 2015.

Holder privatlivet privat

Bertelsen har ikke udtalt sig meget om sit privatliv. 

Sidste år fortalte hun dog til Billed-Bladet, at hun havde en kæreste, Theis. 

Det er ham, hun nu er gift med.

Det var i 2020, at den brede offentlighed rigtig fik kendskab til Statsministeriets departementschef.

Sms'er gjorde hende kendt

Her kom en række sms'er frem fra dagene omkring beslutningen om at aflive alle landets mink. De var sendt fra Barbara Bertelsens til daværende departementschef Henrik Studsgaard og havde en særdeles hård tone.

En anden sms-sag drejede sig om, at hun havde rådet Mette Frederiksen til at indstille en automatisk slettefunktion på telefonen. Det medførte, at en række sms'er ikke kunne findes frem til Minkkommissionen.

Mettes opfindelse

Dette blev et ophedet emne i en længere periode. Det endte da også med, at hun fik en advarsel, der dog senere blev trukket tilbage.

Barbara Bertelsen er den første kvinde nogensinde i det øverste embede i Statsministeriet.

Hun blev hentet ind til stillingen af Mette Frederiksen fra stillingen som departementschef i Justitsministeriet - en stilling, hun også blev hyret til at Mette Frederiksen, da hun i 2015 var justitsminister.

Powered by Labrador CMS