EFTER TRUSLER:
- Natasja kender vilkårene
Den kendte korrespondent har fået tjekket sikkerheden i sit og Natasja Crones hjem grundet aggressiv respons på hans dækning af Israel-Palæstina-konflikten
Rasmus Tantholdts dækning af krigen i Gaza har vakt voldsom vrede.
Den kendte korrespondent har modtaget hadefulde beskeder i så aggressivt omfang, at han har kontaktet et sikkerhedsfirma.
- Jeg har selv valgt at gøre det, siger han til Ritzau og uddyber:
- Det er ikke nogle, der står der fast, men nogle, der kommer ud og tjekker, om man har en måde, man kan komme ud på hurtigt, om forholdene er o.k, og om der er overvågning de rigtige steder og den slags, fortæller han.
Føler mig mest tryg sådan
Rasmus Tantholdt nævner episoden, som en svensk kollega blev udsat for.
Her blev en journalist fra mediet Sydsvenskan opsøgt i sit private hjem af demonstranter.
- Jeg kan jo ikke sige, at det er nødvendigt for mig, fordi der ikke er sket noget. Men jeg kan mærke på de beskeder, jeg får, at jeg føler mig mest tryg, hvis det er sådan, det er, siger han.
- Jeg oplever også, hvis jeg går på gaden, at folk har nogle meget, meget stærke holdninger omkring Israel-Palæstina-konflikten og den måde, jeg dækker den på.
- Det er vanvittigt
Israel har siden 7. oktober udført en række gengældelsesangreb i Gazastriben, hvor Israel forsøger at bekæmpe den militante palæstinensiske gruppe Hamas.
Begge parter i krigen har beskyldt Rasmus Tantholdt for at holde med den anden.
- Det er beskæmmende og vanvittigt, at nogle mennesker kan finde på at opsøge en journalist, fordi hun lavede en fuldstændig troværdig historie. Det gør selvfølgelig, at jeg tænker, det er vigtigt, at jeg tager vare på mig selv, når jeg dækker den konflikt, siger Rasmus Tantholdt og fortsætter:
- Grænsen går ved min familie
- Det er jo bare mit arbejde. Jeg har også et liv ved siden af. Og det liv skal under ingen omstændigheder blive påvirket af mit arbejde. Det er mit valg, at jeg har valgt at have det her arbejde, ikke min families, understreger han.
- Min tolerance er ret høj. Men det er klart, at min grænse går ved, hvis nogen begynder at true min familie.
Privat danner Rasmus Tantholdt par med kollegaen Natasja Crone og er far til en stor søn. Familien består også af Natasja Crones to voksne sønner.
Natasja kender vilkårene
Rasmus Tantholdt fortæller, at han føler sig tryg i parrets hjem.
- Nu er jeg jo gift med en journalist, som godt kender vilkårene, og som ved, hvordan tingene hænger sammen. Og så har min øvrige familie været vant til, at jeg har et job, som gør, at jeg nogle gange er i rampelyset og får skældud. Det tager de meget stille og roligt, lyder det fra Rasmus Tantholdt.
- Når du får beskeder, hvor du bliver tegnet med Hitler-overskæg, og du bliver truet og får at vide, at "når du kommer hjem til Danmark, får vi dig op og dingle", så ved jeg godt, at hvis jeg undersøger sagen, er det ofte nogle tosser.
Selvfølgelig påvirker det mig
- Men det er klart, at jeg vil lyve, hvis jeg sagde, at det ikke indimellem påvirker mig lidt, og at jeg indimellem tænker over det. For at være helt ærlig, siger Rasmus Tantholdt.
Rasmus Tantholdt blev uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000.
Siden 2003 har han været TV 2 Nyhedernes korrespondent i de yderste brændpunkter og har blandt andet dækket oversvømmelser i Pakistan, krig i Afghanistan og pirateri i Somalia.
Meget aggressive
- Jeg har det sådan med sikkerheden, at jeg gerne vil have følelsen af, at jeg har gjort, hvad jeg kunne for at passe på mig selv. Om jeg nogensinde får brug for min radioaktive dragt i Ukraine, tror jeg ikke. Men det giver en form for tryghed, siger han.
- Ved denne konflikt er der personer, som er meget, meget aggressive. Det er bare utrolig ærgerligt. Og jeg har lyst til at skrive alt muligt til dem. Men det gør jeg selvfølgelig ikke. Men det kan krible i fingrene nogle gange. Men det er det dummeste, man kan gøre her, ved jeg af erfaring. De er uden for pædagogisk rækkevidde, desværre.
Mange beskeder tikker ind på de sociale medier, hvor Rasmus Tantholdt har en profil på Instagram med 119.000 følgere.
Man skal ikke have ondt af mig
Han understreger, at man ikke skal have ondt af ham, og at der er andre, der modtager langt grovere beskeder, end han gør.
- Jeg har valgt at være på de sociale medier, og det har jeg af én eneste grund: Forfængelighed. Jeg kan jo bare gå af, medgiver Rasmus Tantholdt.
- Det er også derfor, jeg ønsker ikke at brokke mig alt for meget over det.
Rasmus Tantholdt tager efter planen til Israel igen på mandag for at fortsætte dækningen af konflikten - medmindre TV 2 ringer og vil have ham afsted inden.