Paprika Steen: - Jeg tudbrølede

Paprika Steen i svær rolle

Paprika Steen har svært ved at håndtere afskeder.

Tanken sætter sig i hende som et kuldegys, og instinktivt hæver hun skuldrene, giver et lille gisp og sænker dem igen i forsøget på at ryste det af sig.

Så den erfarne skuespiller har måttet grave dybt for at fremmane følelsen foran kameraet i TV 2's store dramaserie "Familier som vores", som hun har en af de bærende roller i.

I kulturmediets Soundvenues anmeldelse af "Familier som vores" fremhæves Paprika Steens præstation og kaldes fint afdæmpet. - Jeg bliver tit sat til at spille all over the place, hvilket også er fint, men nej hvor er det dejligt at få lov til det andet, siger hun. (Arkivfoto).

- Jeg tror nærmest, jeg græder i hver scene. Der er ekstremt meget afsked i den, og det er også svært for mig, fortæller Paprika Steen.

- Jeg er ikke så god til det. Men hvis jeg tænkte på min søn og satte ham ind i stedet - "hvad hvis det var ham? Hvad hvis det var min Otto, jeg skulle sende afsted på den her måde" - så kunne jeg græde herfra og til evigheden. Jeg tænkte enormt meget på ham.

Ramt af stress

"Familier som vores" udspiller sig i et Danmark, der er ved at drukne.

Alle skal evakueres.

De, der har råd, rejser til velhavende lande, mens de mindre velstillede er afhængige af det statsfinansierede program, der sender dem hen, hvor der er plads.

Paprika Steen spiller freelancejournalist, der er ramt af stress og ikke har nogen indtægt og slet ikke råd til at flytte til rige lande som Frankrig, hvor hendes eksmand, spillet af Nikolaj Lie Kaas, modsat hende har både kontanter og kontakter til at genhuse sig selv og sin familie, som også tæller deres fælles datter.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, tanken om at skulle ...

- Jeg ville også have det virkelig hårdt, hvis alt var, som det skulle være, og min søn skulle flytte til Brasilien, selv om det er på en helt anden måde end situationen i serien.

Tudbrølede

Allerede da den erfarne skuespiller læste manuskriptet, blev hun meget berørt.

- Konkret så tudbrølede jeg, lyder det nøgternt fra Paprika Steen.

- Jeg synes, det er en virkelig smuk historie. Og virkelig modig. Det er noget af det, Thomas Vinterberg kan, synes jeg. At tage noget, der er meget banalt, som druk eller en fest, og fortælle om menneskelige reaktioner. Og relationer.

Den fest, Paprika Steen omtaler, er dogmedramaet "Festen", Thomas Vinterbergs mesterværk fra 1998, som hun selv havde en bærende rolle i.

Har savnet ham

Siden har den prisvindende skuespiller ikke været på rollelisten, når instruktøren har sat sit hold. Før nu.

- Hver gang han har lavet en ny film, har jeg tænkt: "Bare jeg var med". Jeg har virkelig savnet at arbejde med ham, siger Paprika Steen og fortsætter:

- Vi skulle lige finde hinanden igen. Men lige så snart vi begyndte at arbejde, var vi bare - bam! - tilbage, hvor vi plejede at være. Vi griner meget, og vi bider af hinanden - for sjov!

- Han siger tit: "Hold kæft" til mig, og jeg siger tit: "Hvad med dig selv?". Så det har været en kæmpe fornøjelse. Virkelig! Det har været meget følsomt for mig.

I kulturmediets Soundvenues anmeldelse af "Familier som vores" er Paprika Steens præstation blevet fremhævet og kaldt fint afdæmpet.

"Familier som vores" har premiere på TV 2 og TV 2 Play søndag.

Powered by Labrador CMS