Sikkerhedsvagter passer på ham
TV 2-korrespondenten Rasmus Tantholdts dækning af konflikten i Mellemøsten har affødt voldsomme reaktioner
Som journalist er det Rasmus Tantholdts vigtigste opgave at skildre, hvad der finder sted.
Men under dækningen af krigen i Gaza bliver han beskyldt - fra begge sider - for at holde med både den ene og den anden.
Det har vakt voldsomme reaktioner.
- Jeg får hadefulde beskeder hver dag.
- Svær balancegang
Det fortæller den kendte korrespondent i en samtale med kollegaen Ulla Terkelsen på årets Smukfest, som har sat de to TV 2-journalister i stævne på scenen Udsigten, hvor festivalen afholder en række interviews, debatter og oplæg.
Israel har siden 7. oktober udført en række gengældelsesangreb i Gazastriben, hvor landet forsøger at bekæmpe den militante palæstinensiske gruppe Hamas.
- Det er en meget svær balancegang at dække lige præcis den konflikt, og man skal have lidt hård hud, når man modtager alle de her beskeder, siger Rasmus Tantholdt og fortsætter:
Sikkerhedsvagter ved hans hjem
- Det er ikke, fordi det er synd for mig - overhovedet. Men det er klart, at det er heftigt at skulle have sikkerhedsvagter ude ved ens private hjem for at tjekke, om alt er okay, fordi der er nogle, der kunne finde på at gøre sådan nogle som os, som jo bare formidler, hvad der sker, noget.
Privat er Rasmus Tantholdt gift med kollegaen Natasja Crone og er far til en stor søn.
Familien består også af Natasja Crones voksne sønner.
Det får samtalens moderator, Claus Pilgaard, til at spørge Rasmus Tantholdt, hvordan han kan klare det.
Har lært at lægge det fra mig
- Det kan jeg, fordi jeg har lært at lægge det fra mig. Prøv at høre: Jeg er ikke vigtig. TV 2 kan sagtens undvære mig, og på den måde tror jeg, at nu er det så lige mig, der har erfaringen, lyder det fra den 50-årige journalist.
- Jeg synes, det er et lille offer, i forhold til det privilegium jeg har, som er at rejse rundt i verden og formidle, hvad der foregår.