Instagram-kogebogsforfatter i problemer: Opskrifterne var livsfarlige

mandag d. 13. august 2018 kl: 16. 11 Af: Louise Bennetzen
1053933593-1920x1280we
Det er især opskrifterne med rå morkel champignoner, der har stået for skud. Arkivfoto: SCANPIX

Forlaget har været nødt til at trække bogen tilbage.

Et amerikansk forlag er blevet tvunget til at trække en kogebog skrevet af en kendt Instagrammer tilbage, efter at kritikere har udtalt, at opskrifterne er være farlige. Og efter at have undersøgt bekymringerne er forlaget og forfatteren enige.

Kogebogen er skrevet af Instagrammeren Johnna Holmgren, der er kendt på de sociale medier som Fox Meets Bear, og som har 131 tusinde følgere. Det skriver BuzzFeed News.

I en udtalelse fra forlaget står, at forlaget sammen med Holmgren blev enige om at trække bogen tilbage.

I udtalelsen står også, at begge parter tager bekymringerne omkring opskrifterne meget alvorligt. Bekymringerne går især på at nogle opskrifter opfordrer læsere af bogen til at spise forskellige rå ingredienser som svampe og bær.

We just got a family camera that actually fits inside my backpack and now I’m really excited to attend my first @BestBuy Photography Workshop this weekend with my friend, the @SonyAlpha a6300 mirrorless camera and learn how to take better photos of my babes, pets, and this beautiful world around me! Do you own a family camera or have you ever been drawn to using one? #ad #BestBuyPhotoWorkshops

Veninde afslører prinsesses hemmelige profil

A post shared by Johnna Holmgren (@foxmeetsbear) on

BuzzFeed News har snakket med flere eksperter, der især er bekymrede over opskrifter i bogen, der instruerer læsere til at spise rå morkel champignoner, hyldebær og agern.

På Amazon har bogen også fået flere en-stjernet anmeldelser, og i flere anmeldelser undrer læserne sig over en opskrift med ukogt ris.

Lang advarsel på hendes hjemmeside

Holmgren har åbenbart været klar over farerne, for på hendes hjemmeside står følgende advarsel omkring hendes opskrifter:

– Jeg prøver at være 100% korrekt, men det er op til læseren at identificere planterne rigtigt. Nogle vilde planter er giftige eller kan have alvorlige negative effekter på ens helbred, står der på hjemmesiden, og fortsætter:

– Jeg er ikke professionel, når det kommer til sundhed eller ernæring. Det er op til læserne at tjekke information omkring ernæring med en professionel, når det kommer til alle spiselige planter, der er listet på denne hjemmeside.

Hverken forlaget eller Holmgren har kommenteret direkte på sagen, men tidligere har forfatteren sagt, at hendes bog var tiltænkt “eventyrlystne spisere”.

Se billedet: Anne Gadegaard smider tøjet: -Hvorfor må jeg ikke det?

Til trods for, at hun ikke har kommenteret på sagen, så er alle opslag omkring bogen blevet fjernet fra hendes Instagram feed.

Både forhandlere og kunder kan få pengene tilbage for bogen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu