International Filmfestival hædrer Ghita Nørby

tirsdag d. 21. april 2015 kl: 7. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Ghita Nørby modtager hæder ved international filmfestival. Foto: Christian Geisnæs

Ghita Nørby modtager hæder ved international filmfestival. Foto: Christian Geisnæs

Ghita Nørby modtog lørdag aften de italienske filmkritikeres særpris på filmfestivalen FESTIVAL DEL CINEMA EUROPEO

Allerede længe før Michael Noers nye spillefilm Nøgle Hus Spejl får dansk biografpremiere har filmen høstet stor international interesse og lørdag aften modtog Ghita Nørby de italienske filmkritikeres pris for bedste europæiske kvindelige skuespiller for sin indsats i filmen.

Ghita Nørby og Sofie Gråbøl er mor og bedstemor i ny thriller

I filmen spiller Ghita Nørby rollen som Lily, der i en sen alder møder kærligheden i skikkelse af den jævnaldrende charmør ’Piloten’ (spillet af Sven Wollter). Lily har i alt for mange år tilsidesat sig selv og taget sig af sin syge mand, Max. Så da hun møder den livsglade ældre svensker, som er flyttet ind i lejligheden ved siden af hendes, må hun give efter for hans ukuelige flirt og hun overrumples af en forelskelse til stor fortrydelse og forargelse for Lilys familie.

Helt ny ære tilfalder 83-årige Ghita Nørby

Nøgle Hus Spejl er instrueret af Michael Noer efter manuskript af Anders Frithiof August baseret på en historie af Michael Noer. Filmen er produceret af Nordisk Film Production A/S af producerne Tomas Radoor og René Ezra med støtte fra Det Danske Filminstitut v. filmkonsulent Steen Bille, DR og Nordisk Film og TV Fond.

Nøgle Hus Spejl, som distribueres af Nordisk Film Distribution, får forventet dansk biografpremiere i efteråret 2015

Del din kommentar

Forsiden lige nu