Interview: Kim Bodnia

fredag d. 12. juli 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

I aften har filmen Gamle Mænd i Nye Biler premiere. Kendte.dk har talt med hovedrolleindehaver Kim Bodnia, der igen spiller den brutale Harald, der ikke opfører sig som alle andre.

Kendt dansk film bliver til musical - med musik af superstjerne

Ligheder med Olsen Banden
Gamle Mænd i Nye Biler starter med, at Harald bliver løsladt fra fængslet, og scenen har mange ligheder med Egon Olsens løsladelser i Olsen Banden filmene. – Det er helt bevidst, at Haralds løsladelsesscene minder om Egon Olsens. Det er den samme fotograf, der har filmet begge scener, og han vidste lige, hvordan jeg skulle beskæres, så det ville vække Olsen Banden minder, siger Kim Bodnia. Til spørgsmålet om han håber, der vil blive lavet lige så mange film med Harald som med Olsen Banden, siger han: – Jeg vil bestemt ikke have noget imod at lave flere film med dette hold. Det var som om, 70% af arbejdet var lavet på forhånd, fordi kemien mellem os allerede var der. Det var fantastisk at spille sammen igen, men da jeg læste manuskriptet til Gamle Mænd, troede jeg helt ærligt, at filmen ville være umulig at lave, fordi den er så actionfyldt.

Krigs- og filmhelt er død: Han blev kendt i ikonisk rolle

Jeg VILLE have ram på B.S.
Gamle Mænd i Nye Biler indeholder scener, der er en Hollywood actionfilm værdig, men Kim Bodnia følte sig på intet tidspunkt som Arnold Schwarzenegger: – Det er svært at føle sig som en Hollywood-skuespiller, når man bare render rundt som Klods-Hans i svinestien og laver film, hæhæ. Men selvfølgelig var det hele meget professionelt. Vi har fået hjælp til begge film af elitesoldaten B.S. Christiansen. I den første film var vi på våbenkursus hos ham, og i denne film han har faktisk en lille rolle. På et tidspunkt i filmen kommer det til en skudsveksling, og HAM ville jeg bare have ram på, så der kom commandosoldaten op i mig, griner Kim Bodnia.

Krævende scener
Akkurat som I Kina Spiser De Hunde krævede Gamle Mænd i Nye Biler, at Kim Bodnia skulle lave en undervandsscene. – Det er svært at sige, hvilken scene, der var den mest krævende, men rent fysisk var det nok undervandsscenen. Jeg skulle være på dybt vand i rigtigt lang tid, og på et tidspunkt fik jeg hovedpine og trykken for ørerne, fordi jeg glemte at udligne på vej op. Udover de fysisk krævende scener, ser vi også Harald i en ny rolle. Harald viser følelser, og på et tidspunkt i filmen kommer han til at græde. D

Del din kommentar

Forsiden lige nu