Interview: Mads Mikkelsen

fredag d. 6. september 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

I forbindelse med Susanne Biers film Elsker Dig For Evigt har kendte.dk talt med hovedrolleindehaver Mads Mikkelsen om utroskab, popularitet, og hvorfor han er stolt over at være med i den 8. dogmefilm.

En spændende rolle
I Elsker Dig For Evigt spiller Mads Mikkelsen lægen Niels, der er gift og har tre børn. &Aelig;gteskabet kører ikke for godt, og Niels forelsker sig pludseligt i Cæcilie, som han møder på hospitalet. Forelskelsen får ham til at lyve for familien, så han kan være sammen med Cæcilie, mens hendes forlovede ligger på hospitalet. Mads Mikkelsen fortæller, hvorfor han godt kunne lide rollen: -Niels vil gerne gøre det rigtige, men det kan han ikke. Han ved, at forholdet til Cæcilie ikke kan fungere i det lange løb; hun er meget yngre end ham, og som læge er det også et dilemma at forelske sig i en patients forlovede. Derudover vil han ikke lyve for sin familie, men han kan ikke gøre for det. Han bliver ikke bare forelsket i Cæcilie, han bliver nærmest besat! De følelser synes jeg var spændende at spille.

Dogmefilm giver mindre i løn
At Elsker Dig For Evigt er en dogmefilm, betød ikke så meget for Mads Mikkelsens arbejde:
-Dogmefilm har et lavere budget end andre spillefilm, så jeg har fået mindre i løn på denne film, men ellers har jeg ikke oplevet den store forskel. Jeg havde mit eget tøj på i filmen, men arbejdsgangen har været den samme. Jeg er meget stolt over at have været med i den 8. dogmefilm, for den er blevet dramatisk uden at være komisk, og jeg tror også, filmen vil blive godt modtaget, men man ved jo aldrig. Det kan være, folk snart bliver trætte af Dogmekonceptet, siger Mads Mikkelsen.

Filmens budskab
Mads Mikkelsen har ikke et decideret problem med utroskab, som er filmens omdrejningspunkt, men han håber, at det ikke sker for ham – igen: -Der er utroskab indblandet i mange forhold, og det er sådan noget, man håber, aldrig sker for en selv. I mine unge år var jeg selv udsat for, at min kæreste var mig utro, og det var hæsligt. Filmens budskab er ikke, om man skal være hinanden utro eller ej, det drejer sig mere om, at livet er skrøbeligt, og man skal tage stilling til, om man har det liv, man gerne vil leve.

Flere kvinder anklager præsident-kæledægge for overgreb

“En populær fætter”
Nogle medier har fokuseret meget på, at Mads Mikkelsen er nøgen i filmen, både i en badescene og i en elskovsscene, og det er han træt af: -Jeg ved godt, at jeg er “en populær fætter” for tiden, fordi jeg har spillet Fischer i Rejseholdet, så selvfølgelig ville der blive fokuseret på, at jeg er nøgen i en lille del af filmen. Jeg er bare træt af, at nogle medier kun har bragt fotos fra de scener, for det handler filmen slet ikke om. Jeg har talt med nogle af de ansvarlige for, at billederne er sluppet ud, men jeg er nødt til at leve med det. Jeg har fået påklistret rollen som “blondine”, og den er svær at slippe ud af, selv om det ikke er berettiget. Jeg er faktisk en seriøs skuespiller, siger en lidt ærgerlig Mads Mikkelsen.

Der samler sig flere og flere skolepiger omkring Mads Mikkelsen, og så snart interviewet er slut, nærmer de sig med deres autografblokke og engangskameraer. Han tager pænt imod dem, efter han afslutningsvis har fortalt, at han allerede er i gang med en ny film, som han kalder en syret komedie; De Grønne Slagtere af Anders Thomas Jensen.

Kendisser på stribe opgiver retssag om erstatning mod én person

Læs også anmeldelsen af Elsker Dig For Evigt.

Foto fra filmen

Del din kommentar

Forsiden lige nu