Interview: Tomas Villum Jensen

mandag d. 8. juli 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

På fredag har den danske film Gamle Mænd I Nye Biler premiere. Filmen er en forløber til I Kina Spiser De Hunde, hvor Tomas Villum Jensen spillede kokken Peter. Kendte.dk har talt med ham om, hvordan det var at gentage rollen.

Populær vært blev fyret med øjeblikkelig virkning: Årsagen er dybt kriminel Sjit Happens-skuespiller får en sankthansaften som ingen andre

Svært at leve op til sig selv
– Det var en fornøjelse at spille Peter igen. Da jeg først fik kokketøjet på, og Nikolaj Lie Kaas og jeg stod i køkkenet og fik skæld ud af Harald/Kim Bodnia, så VAR jeg virkelig Peter, begynder Tomas Villum Jensen.
– Denne film har været lettere at lave end I Kina Spiser De Hunde, for vi skulle bare bygge ovenpå de eksisterende karakterer. Det svære var så at leve op til sig selv. Det er fire år siden, jeg sidst spillede Peter, men jeg har heldigvis arbejdet to år i en restaurant, så jeg kender miljøet. Jeg ved, at kokke kun har respekt for maden, og ikke for køkkentingene. Det er også nærliggende for kokke at spise hele tiden, og det gør vi også i filmen. Det var fedt at have mad med i de fleste scener, for så har man altid noget at arbejde med, fortæller Tomas Villum Jensen.

I sauna med Kim Bodnia
Gamle Mænd-holdet filmede og boede sammen i Sverige, og fordi gutterne kender hinanden så godt, gav instruktøren Lasse Spang Olsen, dem lov til at improvisere. Tomas Villum Jensen er selv en anerkendt instruktør (Kærlighed ved første hik), men i denne film havde han kun skuespillerkasketten på. – Jeg kunne sagtens sige til mig selv, at:

Del din kommentar

Forsiden lige nu