Jack Daniel’s hylder Frank Sinatra på hans 100 års fødselsdag

tirsdag d. 8. december 2015 kl: 7. 00 Af: Elo Christoffersen
 
Den 12. december 2015 ville crooneren over dem alle, Frank Sinatra, være fyldt 100 år. Foto: Youtube.

Den 12. december 2015 ville crooneren over dem alle, Frank Sinatra, være fyldt 100 år. Foto: Youtube.

Dagen nærmer sig. Den 12. december 2015 ville crooneren over dem alle, Frank Sinatra, være fyldt 100 år. For Jack Daniel’s er en hyldest til en mand, der kaldte Jack Daniel’s Old No. 7 for ”nectar of the Gods”, derfor kun naturlig. I Danmark markeres den runde dag med to unikke whiskies.

Når man har sagt Frank Sinatra, må man også sige Jack Daniel’s.

Da Frank mødte Jack opstod der et livslangt venskab, og i mere end 50 år udgjorde manden og whiskeyen et makkerpar, som blev karakteristeret som ”cool, gentleman class” og som essensen af det gode liv.

I forbindelse med Frank Sinatras 100 års dag den 12. december hylder The Jack Daniel’s Distillery det unikke makkerskab med en speciel udgave af whiskyen. En Sinatra Select, der er lige så sanse-indtagende som legenden selv.

Smooth like ”ol’ Blue Eyes”

Til ære for det legendariske venskab, der strakte sig over et halvt århundrede, har The Jack Daniel’s Distillery således produceret en helt særpræget whisky, som er smooth like ”ol’ Blue Eyes” himself.

Produktion af Jack Daniel’s Sinatra Select blev sat i gang for 10 år siden, og dermed kan Jack Daniel’s op til Frank Sinatra’s 100 års fødselsdag præsentere denne enestående udgave af Jack Daniel’s whisky.

Frank Sinatras første kone er død

For at få den distinkte smag frem i Jack Daniel’s Sinatra Select har man lagret whiskyen i specielle håndlavede amerikanske egetræsfade, hvor der indvendigt er fræset dybe riller i træet. Således eksponeres whiskyen for mere smag fra egetræet. Det giver et nyt overraskende niveau af ristet eg i whiskyen. Den endelige nektar udvælges og afbalanceres med største omhu, så man opnår en uovertruffen blødhed i finishen.

Sinatras familie med i en helt speciel Century edition

I forbindelse med 100 års dagen frigives også en Jack Daniel’s Sinatra Century. En særlig udgave af Sinatra Select, der er opstået i samarbejde mellem destilleriet og Sinatras familie. 100 fade med Sinatra Select er således blevet til Jack Daniel’s Sinatra Century – en limited edition whiskey, der er 100 proof (50 pct. alkohol) i stedet for 90.

Sammen med den særlige Jack Daniel’s Sinatra Century frigives en ikke tidligere udgivet koncert med Sinatra fra The Sands i Las Vegas. En legendarisk koncert fra 1966 med mange af de store klassikere. Century edition er således en særlig luksusudgave for kendere og samlere, som ikke bliver udbudt til salg i Danmark, men som vil kunne vindes i konkurrencer og events i forbindelse med markering af 100 års dagen.

Verdensberømt crooner nåede at give virkelig mange farvelkoncerter

Frank elskede Jack

Som bekendt var det Jackie Gleason, som introducerede Frank Sinatra for Jack Daniel’s, og sidenhen gik Sinatra aldrig på scenen uden sin makker, Jack Daniel’s, i hånden, hvor han altid skålede med publikum. Det endte med, at et glas Jack Daniel’s blev en lige så stor en del af ham som smokingen, fedoraen og den gyldne stemme.

Sinatra var Jacks største fan, og han nød altid Old No.7. med tre isklumper, to fingres whisky og et stænk vand, og kaldte drinken: ”The Nectar of the Gods”. Da Sinatra døde i 1998, fik han, ud over mønter (så han kunne ringe til vennerne) og en pakke Camel, en flaske Jack Daniel’s Old No.7 med sig i graven. Som altid gjorde Frank det ”his way”.

Del din kommentar

Forsiden lige nu