Jane Aamund var døden nær: -Farvel – nu dør jeg

fredag d. 14. oktober 2016 kl: 10. 07 Af: Elo Christoffersen

Jane Aamund mærkede at hjertet holdt op med at slå. Så råbte hun til sygeplejersken "Nu dør jeg".

Den snart 80-årige forfatter Jane Aamund er ikke længere bange for døden. For 14 dage siden var hun døden nær, fortæller hun i et interview med Billed-Bladet.

Jane Aamund har i 20 år levet med kræft i ganen. Og da hun ikke kan tåle morfin, lever hun i store smerter.

En nat fik forfatteren det meget dårligt. Jane Aamund har ansat to sygeplejersker til at passe på hende. De hedder Manuela og Nadia:

– Jeg var så syg, så syg. Smerterne i kæben var ulidelige. Jeg hostede og rystede over det hele. Kastede op og havde diarré. Derfor blev Manuela hos mig og fik mig ind på sofaen. Nadia kom også, og da klokken var 03.05 – jeg glemmer det aldrig – mærkede jeg, at mit hjerte holdt op med at slå, fortæller Jane Aamund til Billed-Bladet og fortsætter:

Jane Aamund sænker prisen på sin udsigts-villa Jane Aamund: -Derfor sælger jeg min villa

– “Nadia, farvel. Nu dør jeg. Hils mine børn”, råbte jeg, mens hun holdt om mig. Og mens Manuela fik ringet 112, følte jeg, at jeg ligesom blev løftet op. Jeg kunne se Nadia kæmpe med mig, min krop smertede stadigvæk, men så slap sjælen ud, og noget åbnede sig, hvor der kun var lys og vidunderlig fred. Det føltes lidt køligt, men behageligt. Alt var trygt, og al angst var væk, fortæller Jane Aamund.

Hun har gennem sommeren også lidt med en blodprop og tre lungebetændelser.

Del din kommentar

Forsiden lige nu