Jay Z sagsøgt for 50 millioner dollar

fredag d. 17. juli 2015 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Tidal blev lanceret i 2014 og er ejet af rapperen Jay Z. Sammen med konen Beyoncé og en række andre kendte musikere har Tidal målsætningen om at være den bedste streamingtjeneste med de bedste vilkår for artisterne.

Tidal blev lanceret i 2014 og er ejet af rapperen Jay Z. Sammen med konen Beyoncé og en række andre kendte musikere har Tidal målsætningen om at være den bedste streamingtjeneste med de bedste vilkår for artisterne. Foto: Evan Agostini/EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Rapperen og Tidal-stifteren, Jay Z, er blevet sagsøgt for at have udgivet kollegaen Lil Waynes musik uden tilladelse.

Torsdag var en dårlig dag for rapperen Jay Z. Måske havde han 99 problemer før, men nu er problemerne vokset til 50 millioner. I hvert fald hvis man regner i dollar.

Anmeldere ikke tilfredse med Beyoncé og Jay-Z

Jay Z’s nye streamingtjeneste, Tidal, er ifølge det amerikanske medie TMZ blevet sagsøgt for 50 millioner dollar af pladeselskabet Cash Money Records, som blandt andet udgiver rapperen Lil Waynes musik.

Bag søgsmålet står ejeren Birdman, der kræver erstatning fra Tidal for at have udgivet Lil Waynes nyeste album ulovligt til streaming.

Lil Wayne selv gjorde flere store musikartister som Beyoncé og Madonna selskab, da han tidligere på måneden blev en del af Tidal. Men nu har Waynes pladeudgiver, Cash Money Records, altså sagsøgt Tidal for den Lil Wayne musik, som er lagt på sitet.

Årsagen til stridighederne tager afsæt i Tidals udgivelse af Lil Waynes album “Free Weezy Album”. Cash Money Records påstår, at de havde eksklusive rettigheder til at udgive alt Lil Waynes musik.

– Det er et ynkeligt forsøg på at redde deres streamingtjeneste for at overleve, lyder det fra Cash Money Records i et interview med det amerikanske medie EW.

Ifølge EW forsvarer Tidal sig selv i forhold til søgsmålet og påstår, at Lil Wayne gav Tidal lov til at streame albummet i en handel mod et delt partnerskab i Tidal. Det afviser Cash Money Records dog.

Hverken Lil Wayne eller manden bag Tidal, Jay Z, har kommenteret sagen endnu.

Jay-Z og Beyoncé med vild overraskelse: Kærligheden blomstrer

Tidal er en streamingtjeneste stiftet af musikikonet Jay Z sidste efterår.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu