John Lennons stjålne guitar solgt på auktion

tirsdag d. 10. november 2015 kl: 18. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Guitaren, en J-160E Gibson, blev stjålet fra John Lennon i 1963. Lørdag blev den solgt for 2,41 dollars på en auktion i Beverly Hills

I 1963 fik John Lennon stjålet sin J-160E Gibson guitar. Nu, fem årtier senere, er guitaren solgt på auktion for svimlende 2,41 millioner dollars – 16,7 millioner danske kroner.

Auktionen blev holdt i Beverly Hills, Californien, og andre effekter som et Beatles tromme-skind indbragte 2,1 millioner dollars.

Den akustiske Gibson fra 1962 har i flere årtier været i John MacCaws besiddelse – en amatør-musiker, som købte guitaren i slut-60’erne uden at vide, at guitaren havde tilhørt den legendariske Beatle, siger auktionarius Darren Julien ifølge The Guardian.

Overskud går til velgørenhed

Guitarens autenticitet blev blandt andet bekræftet af serienummeret og træets struktur, fortæller Julien.

Halvdelen af overskuddet fra salget af guitaren går til Spirit Foundation – en velgørenhedsorganisation skabt af Lennon og hans enke Yoko Ono.

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

Køberen, der betalte de næsten 17 millioner for guitaren har ønsket at være anonym.

Utrolig historie

Selvom John Lennon kun nåede at eje guitaren et års tid, inden den blev stjålet ved en jule-koncert i 1963, har den et imponerende CV.

Det var blandt andet den guitar, Lennon spillede på optagelsen af PS I Love You og Love Me Do. Det skal efter sigende også være den guitar, Lennon klimpede på, da han og Paul McCartney skrev store Beatles-hits som I Want To Hold Your Hand og All My Loving.

Drabsmand bag mord på musikikon søgte om løsladelse: Her er afgørelsen

– Den er så vigtig en del af Lennons karriere og Beatles’ historie. Jeg vidste, den ville gå over en million dollars, men jeg havde ingen anelse om, at den ville gå over to, siger Julien.

Den dyreste guitar, der nogensinde er solgt, er ifølge Guinness World Records en Fender Stratocaster, der blev solgt for 2,7 millioner dollars ved en velgørenheds-auktion i Qatar. Guitaren havde autografer fra blandt andet Keith Richards, Eric Clapton og Paul McCartney.

Del din kommentar

Forsiden lige nu