Johnny Madsen mindes afdød datter

onsdag d. 23. september 2015 kl: 10. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Johnny Madsen synger om sin afdøde datter på sit nye album. Foto: René Lind Gammelmark

Johnny Madsen synger om sin afdøde datter på sit nye album. Foto: René Lind Gammelmark

Johnny Madsen lukker overraskende op for sin datters tragiske død på nyt album

– Alle mine sange er kærlighedssange. Det er kærlighed til vennen, til havet, til stedet, til menneskene. Kærlighedssange behøver ikke altid at handle om en forladt teenager, der står tilbage og er lidt forsmået. Kærlighed er mange ting, siger Johnny Madsen til Ritzau Fokus.

Dansk rockstjerne forærer kæmpesum til hjemløse

Sangen “Aldrig mere” handler om Johnny Madsens afdøde datter.

– Tre måneder er en høj alder. Når man først har haft sin datter på skødet, så er det ligegyldigt om hun bliver tre måneder eller tre år. Det er ganske forfærdeligt, siger han.

Datteren Didde havde en sjælden epilepsi-sygdom, der endte med at tage livet af den lille pige. Året efter fik han og konen Margit sønnen Rasmus, og parret var nervøse for, at historien skulle gentage sig.

– Hun blinkede meget med øjnene, og da vi fik Rasmus, troede vi, at det samme var sket med ham. Det viste sig, at han var sund og rask. Han var heldigvis bare træt, men der blev man jo helt panisk for, at det skulle gentage sig, siger han.

Singlen “Aldrig mere” handler om det savn, han har til datteren. Egentligt havde musikeren tænkt, at han ikke ville lave en sang om den meget personlige og tragiske oplevelse. Men da ordene kom til ham en nat, blev han nødt til at få det ud.

Sangeren skriver ifølge Ekstra Bladet i covernoterne:

– Jeg sad en nat i Spanien og kiggede på stjerner og pludselig fik jeg en stor længsel efter min afdøde datter. Jeg tænkte, hvor hun mon nu befandt sig i universet. Jeg har altid haft det sådan, at det ville være en håbløs opgave at skrive en sang til hende. Men ordene kom til mig den nat. TAK.

Sangen starter med linjen “Aldrig mere skal jeg se dig ved mit vindue”.

Johnny Madsen får sin egen shampoo

Johnny Madsens datter var hans første barn. Hun døde, da hun var blot tre måneder gammel. Et år efter fik sangeren en søn, Rasmus, som i dag er midt i 30’erne. Han er også musiker og har optrådt med sin far flere gange.

Albummet “Godt nyt” udkommer fredag den 25. september.

Del din kommentar

Forsiden lige nu