Jonatan Spang i sadlen for ligestilling

torsdag d. 11. juni 2015 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Jonatan spang er blevet den stolte ejer af en blå damecykel.

Jonatan spang er blevet den stolte ejer af en blå damecykel. Foto: SKAFTE RUMLE/Polfoto

Jonatan Spang oplevede for nylig et klart bevis på, at ligestilling mellem kønnene er en realitet.

Det er nok de færreste, der har set et stand-up-show eller en film af Jonatan Spang, der kan være i tvivl om komikerens syn på feminisme og ligestilling.

Selv fik den 37-årige komiker for nylig slået et slag for ligestillingen, da han under et besøg hos en cykelforhandler traf et noget utraditionelt valg. Det fortæller han selv på Instagram.

Amalie snaver med både komiker og radiovært

– Fortæl mig, at feminismen ikke har sejret, når en voksen mand køber en lyseblå damecykel, fordi han ærligt synes, det er den flotteste overhovedet, skriver Jonatan Spang til et billede af sit nye transportmiddel.

Jonatan Spang, der ud over stand-up og skuespil, også arbejder som instruktør og manuskriptforfatter, har aldrig været bleg for at tage de moderne kønsroller under kærlig behandling.

Forskellen på mænd og kvinder var blandt andet på dagsordenen, da Spang i 2012 debuterede med filmen “Talenttyven” om det afdankede drengebandsmedlem og hans karrierekvinde-kæreste.

– Vi mænd mangler totalt en agenda i det der ligestillingsprojekt. Så det tætteste, vi kommer, er: “Kan det ikke gå lidt langsommere?”, sagde Jonatan Spang dengang til Politiken og fortsatte:

– For vi ved jo godt, at kvinderne stormer frem, at udviklingen er kommet for at blive, og at der er flest kvinder på de videregående uddannelser. Så vi sidder lidt sådan: “Ja, ja, men kan I ikke bare tage det lidt roligt?” Og det er jo en taber-agenda.

Senest har Jonatan Spang kunne opleves i sin egen comedyserie “Lillemand”. Til september har han premiere på sit nyeste onemanshow “Danmark”.

Jonatan Spang: Det føles tomt at kigge indad

Se billedet af Jonatan Spangs nye cykel her: https://instagram.com/p/3wJiPmLRSg/?taken-by=jonatanspang

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu