Joy Petersens barske barndom: På afvænning med mor

søndag d. 21. februar 2016 kl: 9. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Joy K. Petersen var som ganske lille pige med sin mor på afvænning. Foto: Facebook

Joy K. Petersen var som ganske lille pige med sin mor på afvænning. Foto: Facebook

Som tre år gammel var Joy K. Petersen på afvænningscenter med sin mor. Men den lille pige blev adskilt fra moderen

Som ganske lille pige havde Joy K. Petersen en traumatiserende oplevelse. Hendes mor var narkoman, og det betød en tur på et afvænnings-center. Joy kom med og skulle bo i et såkaldt “børnehus”.

Joy skriver på sin blog, at hun tydeligt husker episoden:

De gik fra hinanden i 2017

Jeg husker tydeligt, jeg fik serveret noget mad, og der var asier på tallerkenen. Jeg smagte på dem og spyttede det ud igen, kunne ikke lide dem. Jeg fik at vide, at hvis jeg ikke spiste dem igen, måtte jeg ikke rejse mig fra bordet. Så jeg endte med at sidde ved bordet i rigtig lang tid.

Måtte ikke sove sammen

En af de metoder, der blev brugt på centeret, var, at moderen ikke måtte bruge Joy som “sovebamse”, som hun kalder det.

Hun beskriver tiden som umenneskelig.

Om natten savnede jeg min mor, og ville gerne sove sammen med hende. Min mor fik at vide, hun ikke måtte bruge mig som sovebamse? What. Jeg var en lille pige der havde hårdt brug for sin mor. Så vi måtte ikke sove sammen.

Også julen, som skulle være en hyggelig tid, blev en grim oplevelse for den lille pige.

Juleaften blev jeg genforenet med min mor i en stor sal husker jeg. Der var juletræ og julegaver. Min mor kommer ned, iført en hvid morgenkåbe, der var nemlig regler for deres dresscode. Og det var åbenbart morgenkåbe. Jeg løb over til hende, var så glad husker jeg. Pludselig bliver vi skilt ad, to vagter eller ihverfald 2 personer, river os fra hinanden. Jeg skriger og græder og forstår det ikke.

Far hentede dem

Ganske kort tid efter var det slut med at være på afvænnings-centeret. Ifølge Joy blev den umenneskelige behandling for meget:

Reality-par er gået fra hinanden

Derefter husker jeg bare, at ret hurtigt efter, kommer min far i bil og henter os. Min mor gad ikke at finde sig i den umenneskelige behandling, som vi blev udsat for.

Joy kan stadig ikke fordrage syltede madvarer som asier.

Del din kommentar

Forsiden lige nu