Vild med dans-Julia: -Overvældende at være unges forbillede

torsdag d. 2. november 2017 kl: 7. 12 Af: Ritzau Fokus

Som youtuber lægger Julia Sofia øre til sine unge følgere, men hun mener ikke, at hun har alle svarene.

Hvem kan man fortælle det til, når mor og far skal skilles, når veninderne i skolen holder en udenfor, eller man pludselig bliver ramt af alvorlig sygdom?

For mange børn og unge er svaret Julia Sofia.

Den 19-årige pige, der de seneste måneder har danset sig ind i også de voksnes hjerter i “Vild med dans”, er gennem sin youtubekanal blevet en rollemodel for en generation af unge, der ikke er vokset op med “Tværs” og Tine Bryld.

Ingen baggrund som socialrådgiver

Men Julia Sofia har ingen baggrund som socialrådgiver. Hun er en – med egne ord – helt almindelig 19-årig pige, der slås med de samme problemer som alle andre på hendes alder.

Hun har bare valgt at gøre det offentligt i små videoklip, som hun lægger ud til sine knap 182.000 youtubefølgere.

– Det, jeg helst vil bruge min platform til, er at sige til folk, at de er gode nok, som de er. Rigtig mange unge bliver fanget i, at de synes, de er dem i deres omgangskreds, der klarer sig dårligst eller er tykkest eller tyndest, siger Julia Sofia.

Julia Sofia efter danseexit: -Jeg har udviklet mig

Julia Sofia overvældet

På youtubekanalen kan hendes følgere kommentere hendes videoer og stille spørgsmål.

Det sker ofte, at en ung sjæl bruger muligheden til at fortælle om sine egne problemer, når Julia Sofia åbner op om emner som dårligt selvværd, eksamensangst og ting, hun har skammet sig over.

– Jeg er meget overvældet over, hvor meget de åbner op overfor mig. Jeg kan godt ind i mellem blive ked af, at der er så mange mennesker, der har det så skidt, men jeg føler mig ekstremt beæret over, at de viser mig den tillid, siger Julia Sofia.

Der følger ansvar med

Men med tilliden følger også et ansvar. Julia Sofia er dog meget bevidst om, at hun ikke har alle svarene på de unges problemer.

– Man kan godt blive en smule overvældet over ansvaret. Men for mig handler det om, at jeg skal ikke prøve at være noget, jeg ikke er. Jeg er ikke nogens lærer eller psykolog eller forælder. Jeg er ikke på den måde rustet til at guide andre mennesker gennem livet, siger hun.

– Det, jeg kan give og lære fra mig, er mine egne erfaringer, som er de samme som alle andre 19-årige pigers. Der er venindeproblemer og kæresteproblemer og skoleproblemer, alt det går jeg jo også igennem. Men jeg har ikke knækket koden til livet. Jeg dummer mig også og laver åndssvage ting, jeg ville ønske, jeg kunne ændre, siger hun.

Youtubekanalen har hun haft, siden hun var 15 år. De seneste år har hun kunnet leve af den. Men for Julia Sofia er den meget mere end et arbejde.

– Jeg kan ikke bare tage hjem og lukke af. Det vil jeg aldrig kunne, for det er jo så meget mig og mit liv, og det er hver dag og hele tiden.

Ny Vild med dans-deltager afsløret

“Vild med dans” sendes fredag klokken 20.00 på TV2.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu