Dansk skuespiller siger stop: Nu er det slut med denne natlige aktivitet

lørdag d. 2. september 2017 kl: 11. 16 Af: Ritzau Fokus
Julie
Skuespiller Julie R. Ølgaard. Foto: Scanpix.

Julie R. Ølgaard ræser rundt, og med en nyfødt på armen er der ikke længere meget tid til sene nattefilm.

Skuespiller Julie R. Ølgaard har nok at se til med tusinde projekter i søen og en nyfødt baby derhjemme.

Hun debuterer i denne uge som instruktør med kortfilmen “Trigger”, der vises på Odense International Film Festival, og der er derfor heller ikke meget tid til at læse avis og magasiner.

Til gengæld lytter hun gerne til sjove podcasts og følger med i Netflix’ seneste satsning.

Hvilken film så du sidst?

– Det var “The Wizard of Lies”, som er en rigtig historie om en pengemand i USA. Den var rigtig fed. Jeg er ikke meget for at sige det, men det er blevet sværere at se film og serier med en tre måneder gammel baby, fordi han ikke er helt enig i, hvornår det er tid til at sove. Og når jeg normalt ville sætte mig ned og se en film til klokken to om natten, så kan det godt være, at jeg nu vælger at sove, for det er måske det eneste tidspunkt, jeg får sovet på.

Hvilke serier streamer du?

– Lige nu ser jeg “Ozark” på Netflix, som er ret fed.

Hvilke podcasts lytter du til?

– Jeg synes, at “Den grå side” med Søren Rasted er mega underholdende. Jeg lytter også til “Voksen ABC”, der er superinteressant. Jeg synes, de er helt fantastiske og virkelig sjove.

P4 eller bare musik

Hvad lytter til du til radioen?

– Nok mest P4. Og ellers hører jeg bare musik.

Hvad hører du af musik?

– Det kan være alt. Jeg finder en playliste, som en eller anden har lavet, og så kører det bare. Det kan være alt, jeg ændrer virkelig smag alt efter mit humør. Så det kan være lounge, det kan være pop eller rock. Der er jeg meget åben.

Hvilken bog har du liggende på dit natbord?

Dansk skuespiller stiller sig bag kameraet: -Det er angstprovokerende

– “Alt må vige for natten” af Delphine de Vigan, som er en virkelig intens, interessant og medrivende bog, som jeg læser i, hver gang jeg har et sekund. Derudover er jeg lige blevet færdig med “Jeg har set det samme ansigt overalt” af François Zimeray, som er Frankrigs ambassadør i Danmark. Det er en bog om hans oplevelser rundt omkring i verden. Den gør ondt, er hård og trist, men også opløftende og interessant, fordi han er så sympatisk en mand, og fordi han skriver virkelig godt.

Hvilke magasiner læser du?

– Jeg læser faktisk ikke rigtig nogen. Det har jeg simpelthen ikke tid til. Jeg ville rigtig gerne, men jeg elsker bare bøger, så det er en prioritering. Vi har lige været på ferie i Frankrig, og havde jeg et kvarter, så prioriterede jeg at læse en bog over et magasin, fordi der kan jeg drømme mig ind i en helt anden verden.

Mest nyheder på nettet

Hvilke aviser læser du?

– En af mine store ting var, at jeg elskede at holde avis, og jeg har gjort det indtil for nylig. Jeg har altid holdt Politiken, men igen – man ser dem bare hobe sig op. Så nu bliver det på nettet. Men det er altid Politiken, jeg går til først. Dengang hvor jeg ikke tænkte så meget på miljøet, var noget af det dejligste at få en kaffe søndag morgen og så bare sidde og læse avis i sengen, det var en total forbudt nydelse, som jeg elskede.

Hvad ser du i fjernsynet?

– Nyheder. Jeg ser desværre ikke særlig meget fjernsyn – igen vi taler om en nybagt mor, som ikke holder barsel. Så i de timer, hvor jeg er vågen og hjemme, prøver jeg enten at bruge tid på min søn og mand, eller også sover jeg.

Forbrydelsen-stjerne er blevet mor til en lille dreng

Hvor går du ud, hvis du skal være kulturel?

– Jeg synes virkelig, der sker mange fede ting i København hele tiden. Det er meget forskelligt, det kan være festivaler i Kødbyen, eller lige om lidt kommer der en Michael Kvium-udstilling på Arken, som jeg glæder mig sindssygt meget til. Jeg er ikke altid lige god til det, men jeg prøver at følge med i, hvad der sker, for der er så mange muligheder i København, hvis man bare holder lidt øje.

Del din kommentar

Forsiden lige nu