Kærlighed, karriere og krudt i rumpen trumfer hos Heick

torsdag d. 15. september 2016 kl: 18. 00 Af: Ritzau Fokus

Hilda Heick fyldte 70 år i maj, men har ingen planer om at gå på pension foreløbig.

Pensionstiden kan være et lys for enden af arbejdstunnelen efter flere årtier som lønmodtager. Men ikke alle glæder sig til at forlade kontorlandskaberne eller aflevere firmabilen, når de grå hår vokser ud.

En af dem er sangerinden og entertaineren Hilda Heick, der i maj fejrede sin 70-års fødselsdag.

Keld og Hilda ramte plet i bolighandel

Fredag den 16. september udgiver hun en samtalebog med titlen “Vi bli’r ved”, hvor emnet netop er at ville fortsætte livet trods pensionsalderens ankomst. Og det er noget, hun genkender fra sig selv.

– Jeg har jo stadig lysten til at udrette noget. Lyst til ikke bare at sidde derhjemme. Lyst til at være aktiv. Jeg har for meget krudt i rumpen til at gå på pension, forklarer hun.

Overvejede om stikket skulle trækkes

Hilda Heick har siden 1976 haft en travl karriere som sangerinde i duoen, Keld & Hilda, hvor hun alle årene har stået ved siden af sin mand, Keld Heick. Det har været 40 år med over 5.000 koncerter sammen, som primært består af gode minder, fortæller Hilda.

Alligevel har der været øjeblikke undervejs i karrieren, hvor hun har overvejet, om det nu var det hele værd, eller om stikket skulle trækkes, og hun skulle blive hjemme hos familien i stedet for at turnere med Keld.

Mor havde maniodepressive tanker

Nogle af disse øjeblikke opstod fordi Hildas mor, Harriet Ebba Nielsen, havde maniodepressive tanker, der gjorde, at hun kunne finde på at forsøge at tage livet af sig selv, hvis hun havde en depressiv periode.

– Jeg har jo brugt mange, mange dage på min mors sygdom, og man vil jo helst det bedste for hende, men hun kunne bare ikke se lyset. Det var virkelig en svær tid, fortæller hun åbenhjertigt.

Hildas mor døde i 2004, efter et par gode år, som Hilda beskriver det. Perioden med den barske sygdom tog alligevel hårdt på sangerinden, men hun nægter, med egne ord, at forsumpe i selvmedlidenhed.

– Jeg kan være ked af det i en dag, men så rejser jeg mig igen. Jeg er for stædig til at have det skidt.

Hilda Heick stadig stædig

Stædigheden er en af de egenskaber, der har gjort, at Hilda Heicks karriere stadig kører på højtryk. En stædighed og en drivkraft, som især er kommet fra hendes mand, Keld Heick.

Ifølge Hilda har Keld nemlig støttet hende i alt, hun har forsøgt sig med.

– Når jeg engang i mellem har sagt, “Ej, det der kan jeg ikke finde ud af!” så har hans kommentar altid været “Jo, det kan du godt.” Han har været en utrolig støtte. Han er nok også grunden til, at jeg er kommet igennem de svære ting i livet, siger hun.

Sang-karrieren slutter en dag

Efter 40 år i musikbranchen ved sangerinden, at der er en slutdato på karrieren. Men den slutdato er stadig et diffust begreb, der ligger ude i fremtiden. Den kan lige så godt blive en realitet i morgen, som den kan om 15 år, forklarer hun.

– Det handler om at få noget ud af livet. Så længe jeg kan, så vil jeg, slår den karismatiske kvinde fast:

– Den dag, hvor Keld og jeg ikke føler, at vi kan leve op til det, vi skal, så stopper vi, men livet ligger et eller andet sted rundt omkring os. Vi har så mange ting, vi stadig skal nå.

Og nu har Hilda Heick nået endnu en ting i livet.

Populær dansktop-sangerinde hasteopereret

I samtalebogen “Vi bli’r ved”, har hun talt med mennesker, der ligesom hende selv, fortsætter med at leve livet, præcis som de ønsker det – også selvom alderen er begyndt at presse på.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu