Fælden klappede: Kendt sangerinde dømt for skattefusk

tirsdag d. 9. juli 2013 kl: 15. 39 Af: Ritzau Fokus
 

Den 38-årige sangerinde og rapper fik sit gennembrud som forsanger i bandet The Fugees i 1990'erne.  Foto: Nenej11 /  GNU Free/ Wikimedia

Rapperen Lauryn Hill kan se frem til et halvt år under konstant overvågning efter at have snydt for millioner.

Hun har sådan set allerede indrømmet sin skyld i sagen om skattesvig for omkring 1,8 millioner dollar eller godt 10 millioner danske kroner.

Lauryn Hill bøjer sig for boykot-pres

Men først nu mærker den 38-årige rapper Lauryn Hill, der engang slog sine folder som forsanger i storhittende The Fugees, konsekvensen af sin manglende skattebetalinger i årene 2005 til 2007.

Hun kan nemlig se frem til først tre måneder bag tremmer og dernæst tre måneder i husarrest, skriver CNN. Hendes afsoning begynder nu.

Det skal lægges oven i den bøde på 60.000 dollar, som sangerinden nok kan regne med at få ind ad brevsprækken – sammen med en opkrævning på de mange skattekroner, hun selvfølgelig også skal betale tilbage.

For blot tre måneder siden mente Hill, at sagen havde karakter af decideret slaveri. Sangerinden, der har solgt i alt 16 millioner album, føler nemlig, at hun lever et relativt ydmygt liv, når man kigger på, hvor mange penge hun har tjent til andres gavn.

– En eller anden regnede på det, og det blev omkring 600 millioner dollar. Og jeg sidder her foran dig og forsøger at regne ud, hvordan jeg skal betale en restskat? Hvis det ikke er nok til at kalde det slaveri, så ved jeg ikke, hvad det er, sagde hun til en dommer i maj.

Grammy vindende sangerinde i fængsel

Lauryn Hill har seks børn. Det yngste, Micah, er knap to år.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu