Katie Melua kommer til Danmark

fredag d. 18. marts 2016 kl: 20. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Katie Melua kommer til Aarhus. Foto: Josh Shinner

Katie Melua kommer til Aarhus. Foto: Josh Shinner

I efteråret får Aarhus besøg af engelsk-georgiske Katie Melua, der sammen med det 23 medlemmer store The Gori Women’s Choir, er taget på en stor turné

Man skal tilbage til 2013 for at finde Katie Meluas seneste album, Ketevan, men til efteråret løfter hun sløret for de nye toner fra sit kommende udspil. Den 31-årige sangerinde står på scenen med det kraftfulde georgiske kvindekor The Gori Women’s Choir. Katie Melua – der er halvt georgier og halvt englænder – har selv indledt samarbejdet med det store vokalensemble, som hun selv beskriver som komplet unikt.

Dagens fødselsdag: Katie Melua

Til november gæster Melua og kvindekoret Aarhus med en koncert, der byder på både ny sange og gamle hits fra Meluas seks soloalbums.

– De seneste 18 måneders samarbejde med The Gori Women’s Choir i Georgien har været meget inspirerende. Nu glæder jeg mig enormt til at tage dem med på turné til vinter, siger Katie Melua om samarbejdet med kvindekoret.

Startede som teenager

Katie Melua albumdebuterede i 2003, da hun stadig var teenager, og tre år senere var hun Englands bedst sælgende sangerinde. Debuten Call Off the Search solgte næsten to millioner eksemplarer i England alene og indeholdt hittet The Closest Thing to Crazy, mens hendes andet album Piece by Piece (2005) fik fire gange platin, og indeholdt hendes hidtil største singlehit Nine Million Bicycles.

The Gori Women’s Choir blev dannet tilbage i 1970 på The Gori’s School of Music og ledes i dag af Teona Tsiramua. The Gori Women’s Choir har speciale inden for georgisk polyfonisk sang, der er på UNESCOs “Intangible Heritage of Humanity”-oversigt – en liste over kulturskatte, som er i fare for at uddø.

Del din kommentar

Forsiden lige nu