Keld og Hilda spillede julen ind

søndag d. 20. december 2015 kl: 7. 12 Af: Elo Christoffersen
 

For flere af de ældre beboere var det ikke nok blot at sidde ned og nyde melodierne og sangene, som de legendariske dansktop-kunstnere Keld og Hilda Heick kyndigt leverede forleden på Kastaniely Plejecenter, som Forenede Care driver.

De måtte simpelthen ud og danse til de populære sange. Derfor blev der hurtigt gjort plads foran kunstnerne, så de danseglade ældre beboere kunne få en svingom til tonerne af sange som ”Vi maler byen rød”, ”Søren Banjomus” og ”Skal vi klippe vores julehjerter sammen”.

De ældre bad om autografer og selfies

Traditionen tro var den populære duo nemlig forbi plejecenteret i Svinninge ved Holbæk for at synge julen ind til en særlig og stemningsfyldt juleældrefest. Og ligesom tidligere år faldt det i rigtig god jord hos de cirka 70 beboere, pårørende og medarbejdere som overværede koncerten, forklarer driftsleder Anja Nielsen:

– Keld og Hilda formår virkelig at skabe en god og hyggelig stemning, og det var tydeligt at mærke, at beboerne nød koncerten rigtig meget. Musik, sang og dans er med til at skabe livsglæde og trivsel og fremkalder erindringer og minder for de ældre. Samtidig fungerer koncerten som en skøn fællesoplevelse, som beboerne kan tale sammen om og nyde i flere dage efter koncerten, siger hun.

Heick næsten på plads i nyt hus: Men der mangler lige dette...

– Og Keld og Hilda fremstår absolut stadig som nogle populære idoler. I hvert fald skulle flere af beboerne efter koncerten hen for at have taget billeder sammen med parret, der også skrev mange autografer til de ældre, forklarer Anja Nielsen med smil i stemmen.

Familien Heick bygger nyt hus: Nu er der nyt!

Det var 14. gang, at Keld og Hilda Heick var forbi plejecenteret for at spille julen ind. Og selvom at parret efterhånden begge er blevet 69 år, så håber og satser plejecenteret på, at de kommer igen:

– Det er jo blevet en fast og meget skattet juletradition, så vi håber da, at Keld og Hilda også har tid og lyst til at lægge vejen forbi os igen til næste år, siger hun og sender en stor tak til både Lions i Svinninge, som sponsorerede koncerten med Keld og Hilda, Svinninge Bageri der gav kager til festen og Super-Brugsen i Svinninge, der sponsorerede kaffen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu