Kendis-brød er potentielt livsfarligt

torsdag d. 6. september 2018 kl: 19. 58 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk
Brød, kager og wienerbrød i vinduet hos Lagkagehuset på Støget
Lagkagehusets hvedebrød er stopfyldt med salt. Foto: Scanpix

Er ifølge ny undersøgelse møghamrende usundt.

Luksusbagerier skyder over alt op og tilbyder dyrt gourmetbrød og særlige kager med et solidt strejf af fornemt. Umiddelbart skulle man tro, forbrugerne dermed er sikret en god og sund oplevelse, men ifølge B.T. forholder det sig ikke således.

En ny undersøgelse viser nemlig ifølge avisen, at brød fra Lagkagehuset, Meyers (kendiskokken Claus Meyers madhus, red) og Emmerys indeholder langt mere salt end billigt brød fra supermarkedet.

Dronningen hader én ting, som Meghan Markle elsker

Det er Hjerteforeningen, som sammen med Forbrugerrådet Tænk står bag undersøgelsen, og her fra lyder det, at det saltholdige brød fra de tre luksusbagerier er et alvorligt problem for danskernes folkesundhed.

– Fordi vi danskere spiser forholdsvist meget brød, og fordi der findes de her brødtyper, som indeholder rigtig meget salt, så skal der ikke særlig meget til, før vi overskrider anbefalingerne for, hvor meget salt vi bør spise, siger Natasha Selberg, der for Hjerteforeningen har været med til at foretage undersøgelsen, til B.T.

I 2013 blev der offentliggjort lignende resultater. Da kunne Hjerteforeningen skrive følgende:

Kreativ iværksætter og super-innovatør fylder 54 år

Testen viste, at gourmetbrød fra blandt andet Meyers Madhus og bagerkæden Lagkagehuset gemmer på så meget salt, at blot to skiver af de populære brød udgjorde det anbefalede daglige indtag af salt på 5-6 gram.

Lagkagehuset skriver til B.T., at det ikke har været det muligt at måle samme saltmængde, som Tænk og Hjerteforeningen to gange er kommet frem til. B.T. har ligeledes bedt Meyers forholde sig til deres saltforbrug i deres Ølandshvedebrød, som med et saltindhold på 1,98 gram salt pr. 100 gram er det næstmest salttunge brød i testen. Det har ikke været muligt at få en kommentar.

Del din kommentar

Forsiden lige nu