Kendrick Lamar sagsøges for amme-billede

onsdag d. 15. juli 2015 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Kendrick Lamar optrådte på Orange Scene på årets Roskilde Festival.

Kendrick Lamar optrådte på Orange Scene på årets Roskilde Festival. Foto: LASSE KOFOD/POLFOTO

Den amerikanske rapper Kendrick Lamar har fået et ordentligt sagsanlæg på halsen for at bruge et billede uden tilladelse.

Den 28-årige rapper Kendrick Lamars musikalske karriere kører derudad, men måske har der været lidt for meget fart på i markedsføringen af singlen “The Blacker the Berry” fra hans seneste album.

Kendrick Lamar skuffer anmeldere på Smukfest

I hvert fald har rapperen, der tidligere har hittet stort med nummeret “Swimming Pools”, nu fået et ordentligt sagsanlæg på halsen. En fotograf mener nemlig, at rapperen har brugt et foto til markedsføring af singlen uden at have fået tilladelse. Det drejer sig om et kunstfoto i sort-hvid, hvor en kvinde ammer to børn. Det skriver bossip.com.

Freelancefotografen Giordano Cipriani som siger, han har taget billedet af kvinden og de to børn på en rejse til Afrika tilbage i 2011, mener nemlig ikke, at Kendrick Lamar har ret at bruge billedet i sin markedsføring.

Derfor sagsøger han nu Lamar for lige over en million kroner for hver eneste gang, billedet er blevet brugt. Hvis Cipriani vinder sagen, kan det altså hurtigt løbe op, da billedet er blevet brugt i forbindelse med presse og omtale af singlen.

Kendrick Lamar, der er født i Compton i Californien, er ikke den eneste, der er nævnt i anklagen, som bossip.com kan fremvise. Her figurerer Lamars pladeselskab Top Dawg Entertainment, Interscope Records og Aftermath Entertainment også.

Rapper modtager fornem pris og skriver historie

Ud over det millionbeløb, Cipriani vil have for hver gang, billedet er blevet brugt, vil fotografen også have penge til at dække omkostningerne til sin advokat.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu