Kendt anmelder og instruktør pludselig død: Blev kun 62 år

tirsdag d. 17. juli 2018 kl: 11. 28 Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Fik pludselig en hjerneblødning.

Teateranmelder og instruktør Henrik Lyding er død, 62 år gammel. Det skriver Jyllands-Posten. Lyding fik en hjerneblødning.

Henrik Lyding arbejdede helt frem til sin død som teateranmelder for Jyllands-Posten, studievært i Teatermagasinet på DK4 og som instruktør og dramaturg på Pantomimeteatret i Tivoli.

På teatret i Tivoli arbejdede han ifølge Jyllands-Posten løbende tæt sammen med dronning Margrethe om hendes balletter og scenografiske projekter på teatret. Foruden disse job var han medlem af juryen, som uddeler teaterprisen Årets Reumert.

Henrik Lydings anmelderkollega Lars Wallenberg fra Børsen har over for Jyllands-Posten mange rosende ord om anmelderen.

Præsident er pludselig død

– Henrik havde nok Danmarks skarpeste og mest vittige teateranmelder-pen og er den eneste teateranmelder i historien, hvor en skare af teatre på landsplan nægtede at reklamere i diverse aviser, hvis det ikke var Henrik, der anmeldte deres forestillinger, dette til trods for at Henrik ikke var bleg for også at give en sønderlemmende kritik, siger han til avisen.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Jyllands-Postens kulturredaktør, Peter Rosendal, betegner Henrik Lydings bortgang som et meget stort tab for dansk teaterkritik i almindelighed og for Jyllands-Posten i særdeleshed.

– Hvis man antydede, at det virkede som om, at han havde lidt for mange bolde i luften, fik man blot et svar med et underfundigt smil: “så er det jo godt, at man kan lide det”, fortæller Peter Rosendal til JP.

Del din kommentar

Forsiden lige nu