Baron får bøde for at hakke stelnummer i racerbil

tirsdag d. 18. oktober 2016 kl: 16. 26 Af: Elo Christoffersen
Dronning Margrethe fylder 75 år
Baron Otto Reedtz-Thott har fået en bøde på 1000 kroner, fordi han hakkede et stelnummer ind i en bil. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)

Baron Otto Reedtz-Thott har fået en bøde på 1000 kroner for at overtræde registreringsafgiftsloven.

Baron Otto Reedtz-Thott fra Gavnø slot ved Næstved er blevet dømt for overtrædelse af registreringsafgiftsloven, fordi han hakkede et stelnummer ind i en bil.

Baronen har i årevis ejet en AC Cobra 289 Mark II sportsvogn fra 1966, og på et tidspunkt byggede han en kopi til at køre baneræs i.

– Det er sædvanlig praksis, når man ejer så dyre biler. Så bruger man ikke originalen til at køre banekørsel i, fordi det vil koste en formue at få den repareret, hvis man kører galt, siger Otto Reedtz-Thott via sin advokat, Helle Reedtz-Thott.

I den forbindelse satte han stelnummeret fra den originale bil i kopien. Det er der ifølge baronen ikke noget ulovligt i, hvis man kun bruger den til banekørsel.

Dårlige råd

Da Otto Reedtz-Thott i 2015 solgte den originale bil, henvendte han sig til Skat for at høre, hvad det ville koste at få registreret kopien til kørsel på offentlig vej.

Men ifølge baronen gav Skat ham dårlige råd. Og da han fulgte de procedurer, som Skat havde beskrevet, endte det med en retssag.

I Retten i Næstved var han tiltalt for fem forhold, men tirsdag blev han frikendt i de fire.

Han blev alene dømt for overtrædelse af registreringsafgiftsloven og fik en bøde på 1000 kroner.
/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu