Kendt DJ: Fire familiemedlemmer døde af kræft

onsdag d. 12. juni 2013 kl: 14. 05 Af: Ritzau Fokus
 

- Min far døde af kræft, min mormor og morfar døde af kræft, og min farmor døde af kræft. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at gøre noget, siger Kato. Foto: Facebook

Danske kendisser sørger efter koncertangreb

DJ’en ville hellere have mistet sin far i en ulykke end til den frygtelige sygdom.

Når DJ’en Kato stiller op som ambassadør for Kræftens Bekæmpelse, er det en sag, han virkelig gerne vil kæmpe for.

– Kræft har haft et kæmpe stor indflydelse på mit liv, desværre, så det er noget, der ligger mit hjerte nært, og jeg er rigtig glad for, at jeg har kunne være med i nogle ting for Kræftens Bekæmpelse, fortæller Kato.

Fire gange har DJ’en nemlig sagt farvel til et familiemedlem på grund af sygdommen.

– Min far døde af kræft, min mormor og morfar døde af kræft, og min farmor døde af kræft. Derfor synes jeg, at det er vigtigt at gøre noget, siger han.

– Det er virkelig en forfærdelig sygdom. Hvis jeg skulle vælge mellem, at min far var blevet kørt over af et tog, eller at han havde kræft, så ved jeg godt, hvad jeg havde valgt. Det kan virkelig være slemt, siger DJ’en.

I forbindelse med sit arbejde for organisationen har han fået lov at komme med ud og se, hvor pengene, der bliver samlet ind, bliver brugt.

Danske hitmagere kunne være blevet pædagoger

– Når man selv har haft sygdommen tæt på, kan man godt føle, at alle de midler, der går til forskning og undersøgelser, er penge i et sort hul, for folk dør alligevel. Men jeg har haft mulighed for at se noget af det arbejde, Kræftens Bekæmpelse laver, og har set, at det godt kan betale sig, siger han.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu