Kendt komiker skrev til afdød mor af glæde

torsdag d. 10. december 2015 kl: 17. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Sarah Silverman er kendt som den sjove kvinde i amerikansk comedy. Nu bliver hun alvorlig.

Sarah Silverman er kendt som den sjove kvinde i amerikansk comedy. Nu bliver hun alvorlig. Foto: Charles Sykes/CHARLES SYKES/INVISION/AP

Sarah Silverman er for nylig sprunget ud i en dramatisk hovedrolle og fejrer, at præstationen har kastet en fornem prisnominering af sig.

Karrieren har taget en dramatisk drejning for Sarah Silverman, der ellers er kendt som den sjove kvinde i amerikansk comedy.

Fra at lave spiddende satire debuterer den 45-årige dobbelte Emmy-vinder med en alvorlig hovedrolle i filmen “I Smile Back”, hvor hun spiller en mor, der under det pæne forstadsliv kæmper mod sine indre dæmoner.

Kvindelig komiker: -Derfor har jeg fravalgt børn

De nominerede til årets SAG-priser, der uddeles af skuespillernes fagforening, Screen Actors Guild, er netop blevet offentliggjort, og her er Silverman blandt de nominerede for årets bedste kvindelige hovedrolle, og det overrasker hovedpersonen selv.

– Det er vildt at være i selskab med Helen Mirren og Cate Blanchett, siger Silverman til magasinet People om sine imponerende Oscar-vindende konkurrenter i kategorien.

Overvældet over nomineringen

Faktisk var komikeren så overvældet over nomineringen, at hun ikke poppede champagnen lige med det samme.

– I Hollywood lærer man tidligt ikke at dele sine sejre eller at prale. Min mor døde i august, og jeg plejede at maile hende gode nyheder, så jeg har faktisk mailet hende nu.

– Jeg fandt en oversigt over de nominerede med mit navn iblandt, sendte hende billedet og skrev: “Jeg blev nomineret! Og jeg savner dig!”, siger Silverman åbenhjertigt i interviewet.

– Jeg har arbejdet så hårdt på ikke at lade udefrakommende faktorer påvirke mit selvværd, men lige nu er det lige meget. Jeg er chokeret, men jeg tillader mig selv at nyde det. Det var uventet, men så dejligt, og det gør, at jeg føler mig fantastisk.

Skræmt komiker: -Jeg er heldig at være i live

SAG-uddelingen plejer at give et praj om, hvem der løber med de eftertragtede nomineringer til verdens fornemmeste filmpris, Oscarstatuetten. SAG-prisen uddeles 30. januar.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu