Kendt racerkører frakendt kørekortet igen

mandag d. 6. marts 2017 kl: 11. 19 Af: Matias Mortensen

Landsretten har frakendt Thorkild Thyrring kørekortet i halvandet år.

I 2012 blev racerkøreren Thorkild Thyrring målt af politiet til at drøne med 84 kilometer i timen ad Strandvejen nord for København, på et sted hvor fartgrænsen er 50 kilometer i timen. Det skriver blandt andre tv2.dk.

Sagen blev i første omgang afgjort ved Retten i Lyngby i 2014, hvor Thorkild Thyrring blev frakendt sit kørekort i halvandet år på grund af forseelsen. Her ankede han dog på stedet, og nu har Østre Landsret altså afgjort ankesagen og stadfæstet dommen fra byretten.

Følte sig forfulgt

Thorkild Thyrring forklarede i byretten, at han havde kørt for hurtigt, fordi han var bange for to personer i en bil, der kørte bag ved ham. Han var bange for, at de ville forfølge ham da han tidligere har vidnet i en sag, hvor en person med forbindelser til Hells Angels blev dømt for at have truet Thorkild Thyrring.

Danmarks hurtigste ungkarl fortsætter i fuld fart

– Det var en helt speciel og alvorlig situation, jeg var i. Min forsvarer kalder det nødværge, sagde Thorkild Thyrring dengang til tv2.dk.

I retten forklarede han således, at han kun tænkte på at komme væk fra den anden bil.

– Jeg var med det samme klar over, at det her var rivende galt. Jeg er klar over, at det her er ikke det lette kavaleri. Det gælder om at komme væk, væk væk, fortalte Thorkild Thyrring under retssagen ifølge bt.dk.

Tredje frakendelse

Anklageren argumenterede mod Thorkild Thyrrings forklaring, og brugte blandt andet billedet fra politiets fotofælde som bevis. På billedet var der ikke andre biler på vejen bag ved den nu 70-årige racerkører.

Thorkild Thyrring har to gange tidligere fået frakendt sit danske kørekort for at køre for hurtigt, og han har også fået en dom for at køre, selvom han ikke havde kørekort.

I 2014 gjorde han det klart over for tv2.dk, at han ikke havde tænkt sig at stoppe med at køre bil, selvom han fik frakendt kørekortet. Thorkild Thyrring henviste blandt andet til, at han har et engelsk kørekort.

Kendte.dk forsøger at få en kommentar fra Thorkild Thyrring.

Del din kommentar

Forsiden lige nu