Kendt radiovært får fjernet brysterne: Frygter kræften vender tilbage

fredag d. 10. marts 2017 kl: 21. 07 Af: Ritzau Fokus
136537346
Sara Bro har sagt ja til en dobbelt mastektomi. Foto: Petra Kleis/DR (Arkivfoto)

Den populære radiovært Sara Bro, der tidligere har haft brystkræft, har sagt ja til en dobbelt mastektomi.

For 15 år siden blev Sara Bro ramt af brystkræft – en tid, hun åbent har fortalt om. Nu fortæller den populære radiovært, at hun har været til kontrol og at der er fundet forstadier til kræft, og det har fået hende til at tage en vigtig beslutning.

– Normalt har vi jo en aftale om, at vi allesammen laver radio sammen fra 6-9 hver morgen på P3, men den aftale har jeg ikke kunne holde på det sidste. Det er jeg rigtig ked af. Jeg savner jer rigtig meget. Men der er selvfølgelig en grund til det, fortsætter hun.

– Når jeg ikke har fortalt det før nu, så er det fordi, jeg har to børn, som jeg prøver at beskytte så godt jeg kan. Og når du læser det her, vil jeg også bede dig om at tænke på mine børn og hjælpe mig med at passe på dem, skriver radioværten.

– Jeg har gået til årlige kontroller, siden jeg for 15 år siden havde brystkræft. Til min seneste kontrol var der desværre et forstadie til brystkræft. Jeg blev tilbudt en dobbelt mastektomi, så jeg aldrig kan få brystkræft igen, og det har jeg sagt ja til, skriver Sara Bro.

DR-vært scorer 15 år yngre kæreste: Nu sætter hun ord på aldersforskel

Begge bryster bliver fjernet

En dobbelt mastektomi betyder, at begge bryster bliver fjernet. En beslutning, blandt andet skuespillerinden Angelina Jolie også har taget på grund af kræftrisici.

– Jeg vil egentlig helst på arbejde, men lægen siger at den bedste medicin for mig lige nu er at blive derhjemme. Jeg gør alt hvad jeg kan for at blive frisk igen hurtigt, men vi høres altså først ved om et stykke tid, slutter Sara Bro sit indlæg.

Storsmilende Sara Bro: -Jeg har fået en ny kæreste

Læs hendes opslag her:

Kære p3 lytter. Der er mange af jer der igennem det sidste stykke tid har spurgt hvorfor jeg ikke er på arbejde. Tusind tak for alle jeres søde beskeder ❤ Normalt har vi jo en aftale om, at vi allesammen laver radio sammen fra 6-9 hver morgen på P3, men den aftale har jeg ikke kunne holde på det sidste. Det er jeg rigtig ked af. Jeg savner jer rigtig meget. Men der er selvfølgelig en grund til det. Når jeg ikke har fortalt det før nu, så er det fordi jeg har 2 børn som jeg prøver at beskytte så godt jeg kan. Og når du læser det her, vil jeg også bede dig om at tænke på mine børn, og hjælpe mig med at passe på dem. Jeg har gået til årlige kontroller, siden jeg for 15 år siden havde brystkræft. Til min seneste kontrol var der desværre et forstadie til brystkræft. Jeg blev tilbudt en dobbelt masektomi, så jeg aldrig kan få brystkræft igen, og det har jeg sagt ja til. Jeg vil egentlig helst på arbejde, men lægen siger at den bedste medicin for mig lige nu er at blive derhjemme. Jeg gør alt hvad jeg kan for at blive frisk igen hurtigt, men vi høres altså først ved om et stykke tid 📷 @pernellecaspersen

A post shared by sarabro (@sarabro) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu