Sangerinden Trille er død af kræft

tirsdag d. 18. oktober 2016 kl: 15. 18 Af: Ritzau Fokus

Folkesangerinden og kvindekampsikonet Trille Bodil Nielsen er død af kræft. Hun sov natten til mandag stille ind i sit hjem i Præstø. Det bekræfter hendes familie, der ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Trille er død af kræft efter kort tids sygdom og blev 71 år gammel.

Sangerinden blev kendt i 1970, da hun fremførte sangen “Øjet”, der placerede hende som en af landets fremtrædende feminister. Sangen var så kontroversiel, at Trille blev meldt til politiet for blasfemi af en pastor. Flere år senere udkom hendes første album, hvor hun fik sit egentlige gennembrud.

På Kvinfos hjemmeside kan man læse om Trille og hendes musik:

– Hendes hudløst ærlige sange vakte genklang hos en generation af kvinder, der ligesom hun selv gjorde op med de traditionelle kønsroller og søgte en ny kønsidentitet.

Skiftede officielt navn

I 1980 skiftede hun officielt navn fra Gudrun Bodil Nielsen til Trille Bodil Nielsen og blev dermed officielt ét med sit kunstnernavn.

Præsident er pludselig død

Flere år og album senere trak Trille sig fra musikbranchen, og ikke siden 1988 har hendes skarpe pen skrevet nye sange. Herefter gjorde hun sig bemærket som kvinden bag tv-serier, børne- og dokumentarprogrammer for DR, ligesom hun fortsat udtrykte sig som manuskriptforfatter og teaterdramatiker.

Privat trak hun sig tilbage til sit hobbylandbrug på Sjælland.

Trille blev aldrig glemt

Folkesangerinden blev dog aldrig glemt for sine musikalske bidrag, og i 1993 blev to af hendes sange optaget i Folkehøjskolens Melodibog. Helt frem til 2010 blev der udgivet opsamlinger med Trilles samlede værker.

Så sent som marts 2015 udkom hendes erindringer med titlen “Altid har jeg længsel”.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Natten til mandag sov hun ind. Trille er død af kræft.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu