Dansk skuespiller i sorg: Min søn er autist

fredag d. 28. juni 2013 kl: 7. 49 Af: Ritzau Fokus
 

Andrea Vagn Jensen blev landskendt i tv-serien 'Strisser på Samsø' på TV 2. Foto: Rikke Pelle / POLFOTO

Dagens fødselar: Andrea Vagn Jensen

Skuespillerinden Andrea Vagn Jensen fik at vide, at hendes søn var autist. Det var en svær nyhed at håndtere.

Hun er kendt som en smuk, smilende skuespillerinde i tv-serien ‘Strisser på Samsø’, men for år tilbage fik Andrea Vagn Jensen en trist nyhed.

Hendes 10-årige søn, Felix, fik nemlig stillet diagnosen mild autisme, hvilket kom som et chok for familien. Det skriver Alt for damerne.

– Det var svært at erkende, at mit barn ikke er som de andre børn og har nogle udfordringer. Både Mikkel og jeg har været igennem en form for erkendelsesproces og en sorgproces, siger Andrea Vagn Jensen til ugebladet og forklarer:

– Det sværeste er det med kammerater og fællesskab – når man ser en flok knægte, som render og spiller fodbold og har et sammenhold, den slags er svært for Felix, og det gør ondt som mor.

Diagnosen betød blandt andet, at Felix måtte forlade sin klasse for at komme i specialskole for børn med sociale vanskeligheder. Den beslutning var rigtig, men hun ærgrer sig over, at det var nødvendigt.

– Var der en større rummelighed og flere ressourcer til den støtte, der skal til for at få flere med, så var der masser af de børn, som slet ikke behøvede at få en diagnose og på den måde behøvede at få det stempel i panden, siger hun til damebladet.

Andrea Vagn Jensen har også medvirket i film som ‘Det store flip’ og ‘Store planer’.

Kilde:

Del din kommentar

Forsiden lige nu