Kendte danskere fejrer kvindernes kampdag

onsdag d. 8. marts 2017 kl: 11. 04 Af: Ritzau Fokus
Thomas Buttenschøn
Sangeren Thomas Buttenschøn støtter op om kvindernes internationale kampdag med et billede på det sociale medie Instragram. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)

Kvindernes internationale kampdag markeres flere steder i landet. Det sker også blandt de kendte på Instagram.

Verden over går kvinder og mænd på gaderne for at kæmpe for ligestilling, når det onsdag er kvindernes internationale kampdag.

Flere steder i Danmark afholdes der begivenheder i dagens anledning, og også på de sociale medier markeres kampdagen med billeder og opdateringer.

Sangeren Thomas Buttenschøn har delt et billede på det sociale medie Instagram af sin søn Peter, der er i fuld gang med at lege med en dukke og en tilhørende sutteflaske.

– Verden over markeres, hvad der i vores kulturradikale andedam kan lyde som en floskel af format – kvindernes ret til at være mænd ligeværdige. Det er en sindssyg vigtig kamp, skriver han til billedet.

Sangeren, der er kendt for hits som “Smukkere end smuk” og “Fantastiske mandag”, fortæller, at han og hustruen gør, hvad de kan, for at deres børn vokser op med en holdning om, at mænd og kvinders ligestilling er en selvfølge.

– Som I kan se på billedet, må Peter naturligvis gerne lege med den lyserøde dukke. Ligestilling går begge veje. God kampdag, skriver Thomas Buttenschøn til billedet af sin yngste søn.

Skuespillerinde: -God kampdag

Også “Forbrydelsen”-skuespillerinden Julie Ølgaard har delt et billede i dagens anledning under hashtagget “stærkere sammen”.

– God kampdag, skriver skuespillerinden til billedet, hvor hun sidder i en sofa sammen med en veninde.

“Arvingen”-stjernen Carsten Bjørnlund har også delt et billede på sin Instagram-profil, der viser den engelske ordbogs definition på lighed.

– Lad os fortsætte med at kæmpe, skriver han til billedet.

Kendis-kollektiv: Pernille Skipper flytter sammen med kendt TV-vært

Stadig meget at kæmpe for

Også den danske radio- og tv-vært Esben Bjerre, der blev kendt som en del af radioprogrammet “Monte Carlo”, mener, at der fortsat er meget at kæmpe for.

Det oplevede han selv på nærmeste hold, da han sidste år var vært på dokumentarprogrammet “Ung, nøgen og udstillet”. Her mødte han en række piger, der havde oplevet af få delt deres private billeder mod deres vilje.

– Den ligegyldighed mange af de drenge, vi konfronterede, mødte op med, var for mig et bevis på, at der stadig er grundlæggende forskelle i den måde, vi ser hinanden på. Om man er pige eller dreng, skriver Esben Bjerre til et billede på Instagram.

Kvindernes internationale kampdag markeres hvert år den 8. marts.

Se billederne her:

Det her er Peter. Han er to et halvt og leger gerne med dukker. I morgen er det kvindernes internationale kampdag. Verden over markeres, hvad der i vores kulturradikale andedam, kan lyde som en floskel af format, kvindernes ret til at være mænd ligeværdige. Det ér en sindsyg vigtig kamp, som ikke må slutte før kvinder, globalt set anses for at være ligeså meget værd som mænd. Alt andet er uacceptabelt. Herhjemme på matriklen gør vi også, hvad vi kan, for at vores børn vokser op med den selvfølgelighed, at kvinder og mænd er ligestillede. Som I kan se på billedet, så må Peter naturligvis gerne lege med den lyserøde dukke. Ligestilling går begge veje. ❤ God kampdag imorgen! 💪💪 #kvindernesinternationalekampdag

A post shared by Thomas Buttenschøn (@buttenschon) on


8. marts. Patriarkatets J-dag. Dagen mange elsker at hade. For hvad bilder danske kvinder sig dog ind, at mene at der stadig er brug for en kampdag. “Der er jo masser af kvinder i verden som har det meget værre.” Stop. Det argument vil i alle sammenhænge være idiotisk. For der er faktisk meget at kæmpe for. Også udover de åbenlyse ting som ligeløn, barsel og mænds rettigheder ved skilsmisse. For mig er det de skjulte ting, der er det største problem. Sidste år mødte jeg en række piger som alle havde fået delt ekstra private billeder mod deres vilje. Og den ligegyldighed mange af de drenge, vi konfronterede, mødte op med, var for mig et bevis på, at der stadig er grundlæggende forskelle i den måde vi ser hinanden på. Om man er en pige eller dreng. Hvad der ses som billigt, sejt, rigtigt eller forkert er i den grad bestemt af hvilket køn vi har. Og husk, ingen drenge bliver homoseksuelle fordi de tager neglelak på, selvom Asger Aamund siger noget andet.

A post shared by Esben Bjerre (@esbenbjerre) on


God kampdag 👊🏻 #strongertogether #fundamentalrights #women #favorite #jewlerychick @stineajewelry

A post shared by Julie Rosenstand Ølgaard (@julie.r.olgaard) on


Thomas Buttenschøn har fået ny kæreste

Let's keep fighting. #internationalwomensday #keeponrockingforafreeworld #ithinkeverybodyshouldlikeeverybody

A post shared by Carsten Bjørnlund (@aka_the_duke) on


/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu