Kendte kvinder kæmper for lige rettigheder

mandag d. 9. marts 2015 kl: 7. 46 Af: Ritzau Fokus
 
Emma Watson markerede søndag kvindernes internationale kampdag.

Emma Watson markerede søndag kvindernes internationale kampdag. Foto: Chris Pizzello/CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Emma Watson, Madonna og Alicia Keys var nogle af de mange kvinder, som søndag markerede kvindernes internationale kampdag.

Hvert år bliver der sat ekstra meget fokus på kvinders rettigheder den 8. marts, når det er kvindernes internationale kampdag.

Harry Potter- og Glee-stjerne er gået hvert til sit

Og i år var bestemt ingen undtagelse, idet flere kendte power-kvinder brugte de sociale medier til at markere en støtte til deres kønsfæller rundt om i verden.

– Vi kvinder er helt fantastiske, og i dag fejrer jeg de to mest indflydelsesrige kvinder i mit eget liv, og det er min mor og min bedstemor, skriver sangerinden Alicia Keys således på sin Instagram-profil.

Også musikikonet Madonna brugte søndag netop Instagram til at markere den årlige mærkedag.

– Jeg er en kvinde. Hvad er din superkraft? skrev “Like A Virgin”-sangerinden blandt andet.

Skiferie med strejf af kendte og royale

Emma Watson, som i sit virke som ambassadør for FN også til daglig arbejder for mere ligestilling mellem kønnene, var også på banen søndag, hvor hun prædikede sit budskab om, at kvinder er lige så stærke som mænd.

– Men vi kvinder kommer aldrig til at flyve så højt som mændene, hvis ikke vi støtter hinanden kønnene imellem, forklarede “Harry Potter”-skuespillerinden i en spørgetime på sin Facebook-profil, som hun havde arrangeret i forbindelse med kampdagen.

Del din kommentar

Forsiden lige nu