Skip to main content

50 år i dag

Noa Redington, som 12. september fylder 50 år, var rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S). I dag analyserer han politikernes gøren og laden som kommentator

Noa Redington (med ternet skjorte) holdt sig mestendels i baggrunden i de syv et halvt år, han var personlig eller særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S) sådan som det er kutyme for særlige rådgivere. I dag udlægger Noa Redington, som 12. september fylder 50 år, teksten om lovgiverne på Christiansborg på blandt andet TV2. (Arkivfoto)
Noa Redington (med ternet skjorte) holdt sig mestendels i baggrunden i de syv et halvt år, han var personlig eller særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S) sådan som det er kutyme for særlige rådgivere. I dag udlægger Noa Redington, som 12. september fylder 50 år, teksten om lovgiverne på Christiansborg på blandt andet TV2. (Arkivfoto)Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Han toner ofte frem på skærmen hos TV2 News, når et finanslovsforslag er blevet fremlagt, eller en betændt politisk sag skal dissekeres.

Andre gange sætter han sig til tasterne og skriver klummen Sigtekornet i Politiken.

Noa Redington, som søndag 12. september fylder 50 år, har en solid ballast til at komme med skarpe politiske analyser.

Han var i en del år nemlig selv en del af maskinrummet, som rådgiver for tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Den politiske kommentator, der er født i Stockholm, indledte sit politiske engagement i teenagealderen.

I 1986 blev han medlem af bestyrelsen i Landsorganisationen af Elever.

Uddannet i statskundskab

Senere blev han uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet og Columbia University i New York.

Noa Redington indledte siden en karriere i medierne, hvilket blandt andet bragte ham forbi Weekendavisen, hvor han var debatredaktør.

I 2007, da han var redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen, skrev han bogen "Den Første", som var en interviewbog med Helle Thorning-Schmidt.

Året efter ansatte hun Noa Redington som sin personlige rådgiver, og i 2011 var han med til at føre hende ind i Statsministeriet.

Særlig rådgiver i Statsministeriet

Noa Redington blev herefter særlig rådgiver for Helle Thorning-Schmidt i de fire stormomsuste år med først S-R-SF-regeringen og derefter SR-regeringen.

Det var ikke lutter lagkage at stå i frontlinjen sammen med en statsminister, der ofte blev heftigt kritiseret.

Noa Redington beskrev i 2017 i et interview med Djøfbladet, hvor "uforudsigeligt og kaotisk det hele tit foregår" inde i magtens maskinrum, fordi man heller ikke i Statsministeriet kunne være herre over enhver udvikling i ind- og udland.

Stoppede i 2015

Han kaldte samtidig jobbet superspændende og sjovt, men alligevel fandt han det naturligt at sige farvel efter folketingsvalget i 2015.

- Jeg havde været i jobbet så længe, at min kvote af politiske kriser, kongresser, nytårstaler og åbningstaler til Folketinget var opfyldt, og det var på tide, at der kom en anden til med nye idéer.

- Selv om valgresultatet havde været anderledes, og Helle var fortsat som statsminister, havde det været naturligt, at vores veje skiltes der, sagde han til Djøfbladet i 2017.

Noa Redington bor i Hellerup med sin hustru, fremtidsforsker Liselotte Lyngsø.

Han har to drenge fra et tidligere ægteskab.

Del din kommentar