50 år: Mistede sin kone for fire år siden

Niclas Jensens exit på det danske fodboldlandshold sendte trænere på en lang jagt efter en ny ny, fast venstre back. Den 17. august fylder Jensen 50 år

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er aldrig rigtig lykkedes det danske herrelandshold at finde en fast erstatning, efter at Niclas Jensen i 2008 stoppede sin landsholdskarriere.

Siden har de respektive landstrænere forsøgt sig med 25 forskellige venstre backs - måske med mest held for Joachim Mæhle, der i nogle år sad fast på pladsen, men i dag deler den med Viktor Kristiansen.

Ingen har dog for alvor bidt sig fast, som Niclas Jensen, der den 17. august fylder 50 år, gjorde i sine ti år på det danske landshold.

Han fik debut for landsholdet i 1998, men gjorde først for alvor figur af sig, efter at han ved VM-slutrunden i Sydkorea og Japan i 2002 blev foretrukket foran den rutinerede anfører Jan Heintze.

Herefter forblev Jensen fast inventar på landsholdets venstre back, indtil 2008 hvor han stoppede efter 62 kampe i rødt og hvidt.

Vidt omkring i Europa

Foruden den glorværdige landsholdskarriere kom Jensen på klubplan også vidt omkring i Europa.

Han begyndte i 1992 sin professionelle fodboldkarriere i Lyngby, efter at han skiftede fra sin barndomsklub på Østerbro i København, B.93.

Og efter et toårigt ophold i hollandske PSV Eindhoven drog han tilbage til Østerbro, da han skiftede til FC København i 1998.

Niclas Jensen var i mange år den tidligere danske fodboldlandstræner Morten Olsens sikre kort på vestre backen. (Arkivfoto).

Efterfølgende spillede Niclas Jensen i engelske Manchester City og Fulham samt tyske Borussia Dortmund, før han vendte retur til Danmark og FC København i 2007.

Det var i Jensens to ophold i FC København, at han satte sit største klubaftryk. Det var også her, han indstillede karrieren i begyndelsen af 2010.

Niclas Jensens bror, Daniel Jensen, har også spillet for FCK og det danske landshold.

Er blevet forenet

Til trods for, at de to brødre ikke nåede at spille sammen på klubplan, er de dog blevet forenet i tiden efter fodbold.

I dag er Niclas Jensen nemlig medstifter og fodboldagent i firmaet Nordic Sky, hvor lillebror også er ansat som agent.

Nordic Sky har blandt andre Arsenal-spilleren Martin Ødegaard og Tottenham-talentet Lucas Bergvall tilknyttet.

Niclas Jensen mistede for fire år siden sin kone, som han har tre børn med.

Powered by Labrador CMS