60 år: Cecilie Norby giver sige selv en gave

På sin runde fødselsdag udgiver Cæcilie Norby albummet 'Sixty'

Offentliggjort

For den danske sangerinde og komponist Cæcilie Norby er 60 års fødselsdag en milepæl, der skal fejres. Det er en påmindelse om at huske livets festligheder.

I mere end 40 år har Cæcilie Norby skabt sig et navn indenfor jazz-, pop- og rockmusikken.

Samme dag lancerer hun sit seneste album med samme navn - ”Sixty”.

Albummet udstråler fest og farver og er inspireret af, hvordan sangerinden selv har det i øjeblikket.

Den festlige del af livet

- Lige nu har jeg mere end nogensinde lyst til at fokusere på den festlige del af livet. Jeg vil fokusere på mine venskaber og holde en fest, siger Cæcilie Norby til Ritzau.

For nylig faldt sangerinden over nogle gamle funk- og soulplader, som hun ikke havde hørt i mange år. De blev en inspirationskilde for albummet.

- De gav mig lyst til at eksperimentere med den energi, der er i den slags musik, siger Cæcilie Norby.

Da Cæcilie Norby var 18 år, etablerede hun bandet Street Beat, hvor hun var sanger.

Derefter blev hun sanger for jazz- og funkgruppen ”Frontline” og vandt den prestigefyldte jazz-musikpris Ben Webster Prisen.

I danskernes bevidsthed

I 1985 dannede hun det succesfulde pop- og rockband ”One Two” og trådte for alvor ind i danskernes bevidsthed.

Sidenhen vendte hun tilbage til jazzen og spillede sammen med en lang række internationale og danske musikere og orkestre. I årenes løb har hun udgivet 14 jazzalbummer.

Selvom Cæcilie Norby har afprøvet mange forskellige genrer og konstellationer i sin karriere, har den røde tråd altid været at udforske musikken.

- Min drivkraft har altid været, at jeg er nysgerrig efter at mærke de forskellige genrers energier. For de kan vidt forskellige ting, siger hun.

Eksperimenterer med musikken

Cæcilie Norby fik også mulighed med at eksperimentere med musikken, da hun i 2019 deltog i tv-programmet "Toppen af Poppen". Her skal kendte musikere lave egne versioner af hinandens sange.

På det sociale medie Instagram kalder Cæcilie Norby sit kommende album ”en fødselsdagsgave til mig selv og til jer”.

Masser af gæster

Og fejringen ender ikke der. Cæcilie Norby skal nemlig holde en "kæmpe fest" med en masse gæster, som hun vil fejre dagen med.

- Jeg har aldrig holdt så stor en fest i mit liv, fortæller hun.

Cæcilie Nordby danner par med den svenske jazzkontrabassist Lars Danielsson. Deres datter Asta er selv sangerinde og udgiver musik under navnet Asta Norr.

Sangerinden Cæcilie Norby er af musikanmeldere blandt andet blevet sammenlignet med svenske Monica Zetterlung og amerikanske Nancy Wilson .
Powered by Labrador CMS