Skip to main content

60 år i dag

Han var formand for Politiforbundet i syv år - en meget aktiv en af slagsen. Nu er han områdechef i Kriminalforsorgen. Claus Oxfeldt fylder 29. september 60 år

Han var i mange år Politiforbundets ansigt udadtil og stillede velvilligt op i medierne for at udtale sig om alt fra nye politiskoler og arbejdsvilkår for betjente til behovet for mere politi i gaden - og også i de svære sager, hvor kolleger havde mistet livet i tjenesten.

Formandsposten i Politiforbundet var krævende og i døgndrift for Claus Oxfeldt, som fylder 60 år den 29. september.

Det var medvirkende årsag til, at den garvede betjent og fagforeningsmand valgte at takke af i 2020.

Han gik til en stilling som områdechef for sikkerhed i Kriminalforsorgen Hovedstaden, der driver fængsler og arresthuse i København, Nordsjælland, på Bornholm og Færøerne.

Fortryder ikke

En beslutning, han ikke fortryder, og som har sendt ham på en ny mission.

- Det er vanvittigt spændende. Det er politiarbejde bare inden for murene.

- Men jeg er blevet overrasket over, hvor lidt politi og kriminalforsorg bruger hinanden. Det er egentlig utroligt, at jeg først efter 35 år i politiet opdager det. Så det er blevet en målsætning for mig at få et endnu tættere samarbejde mellem politi og kriminalforsorgen til gavn for begge parter, siger han.

Savnede de store sager

Som forbundsformand savnede Claus Oxfeldt også at være tættere på politiarbejdet og de store kriminalsager frem for at tale politik.

Men samtidig kan han også godt savne intensiteten ved at skulle være på og præstere for eksempel i et direkte tv-interview.

Går all in

Claus Oxfeldt er passioneret og går all in på det meste, han foretager sig.

Det afspejler sig også i hans interesse for sport.

- Jeg går bare vildt op i sport. Når jeg bliver grebet af noget, så går jeg op i det med hud og hår.

- Som ung spillede jeg bordtennis på et rimeligt højt niveau og var blandt andet på juniorlandsholdet, så hele mit ungdomsliv gik nærmest med at spille bordtennis.

- I dag spiller jeg golf i min fritid og går sgu også alt for meget op i det. Jeg kan godt tage mig selv i at være for ambitiøs, og så må jeg indimellem sige til mig selv: "Slap nu af", siger han.

Også interessen for den lokale fodboldklub i hjembyen Køge - HB Køge - er glødende.

Tidligere forbundsformand for Politiforbundet Claus Oxfeldt fylder 60 år den 29. september. (Arkivfoto).
Tidligere forbundsformand for Politiforbundet Claus Oxfeldt fylder 60 år den 29. september. (Arkivfoto).Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

35 år i politiets tjeneste

Claus Oxfeldt tog som ung studentereksamen og uddannede sig til elektriker, men startede umiddelbart efter sin uddannelse på Politiskolen.

I alt blev til det 35 år i politiets tjeneste. De første år som politiassistent i kriminalpolitiet, siden uddannelsesleder ved Station 1 i København, formand for Station City og formand for Københavns Politiforening.

I 2013 blev han valgt som forbundsformand i Politiforbundet, hvor han sad indtil udgangen af 2020.

Claus Oxfeldt er gift og far til to døtre fra et tidligere ægteskab samt en bonussøn.

Del din kommentar