75 år: Meyerheim bliver stadig høj

'Spørg Charlie'-værten fortsætter efter fire årtier med tv-samtaler

Offentliggjort

"Han bliver gøgler på Bakken og jurist i sin fritid".

Sådan lød den lattermilde forudsigelse fra Michael Meyerheims mor, da sønnen ikke var særlig gammel. Selv om det ikke endte helt sådan, viste det sig alligevel, at hun havde fat i noget.

I dag har han rundet 75 år.

Siden 1988, hvor han debuterede som vært på TV 2's "Lykkehjulet," har danskerne lært ham at kende som en munter og nysgerrig tv-vært, der også kan tage livets alvorlige sider under behandling.

Samtaler med kendte

Især har han gjort sig bemærket i underholdningsprogrammer, hvor hans samtaler med kendte mennesker har været i centrum - fra "Talkshowet Meyerheim" til det nuværende "Spørg Charlie."

Michael Meyerheim startede sin karriere som journalist på Frederiksborg Amts Avis og fortsatte på Politiken, hvor han blandt andet var USA-korrespondent. Efter sin hjemkomst fra USA overvejede han at skifte til kommunikationsbranchen. Men da han fik tilbudt et job på tv, vandt hans indre gøgler.

- Min største drøm

- Jeg stod mellem juristen og gøgleren, og jeg kunne mærke, at min største drøm var at underholde og skabe glæde hos folk, fortæller han.

Det har han gjort lige siden. Men det har ikke kun været for sjov.

Michael Meyerheim har altid forsøgt at møde sine gæster i studiet med nærvær og nysgerrighed. Efter hans mening når man bedst hinanden på den måde - ikke med kritik og konfrontation.

Samtalens kunst

I sin nye selvbiografi "Ellers ville jeg fortryde", der udkommer i forbindelse med hans runde fødselsdag, har han ligefrem skrevet et helt kapitel om samtalens kunst.

I dag kan kombinationen af samtale og tv stadig gøre Michael Meyerheim høj, og derfor holder han fast i sit program "Spørg Charlie".

Han har dog skruet noget ned for tv-opgaverne for at få mere tid til det, han kalder "privilegerede tredjealdersaktiviteter" som bridge og golf og ikke mindst tid til hustruen Gitte, deres fælles søn, fire voksne sammenbragte børn og otte børnebørn.

Turde gribe

Den runde fødselsdag har fået Michael Meyerheim til at reflektere over sin karriere, og han er glad for de muligheder, han fik og turde gribe.

- Jeg har altid kunnet være autentisk og tro mod mig selv i mit arbejde. Det gælder også i dag. Jeg behøver ikke være hurtigere eller smartere, end jeg er. Jeg skal bare være mig selv, og det er jeg dybt taknemmelig for.

Tv-vært Michael Meyerheim fylder 75 år den 5. september og markerer den runde dag, hvor han også fejrer udgivelsen af selvbiografen "Ellers ville jeg fortryde".
Powered by Labrador CMS