Skip to main content

Andreas Bo scorer stor værtstjans

Komikeren Andreas Bo står i front for Danmarks Indsamling 2022 sammen med Jesper Nøddesbo, Lotte Friis, Tine Gøtzsche og Kristian Ring-Hansen Holt

Komikeren Andreas Bo er en af de kendisser, der skal stå i spidsen for Danmarks Indsamlingen
Komikeren Andreas Bo er en af de kendisser, der skal stå i spidsen for Danmarks IndsamlingenStine Bidstrup/Ritzau Scanpix

En gang om året går DR og 12 humanitære organisationer - herunder Røde Kors, Unicef og Børns Vilkår - sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i verdens fattigste lande med at nå FN's verdensmål.

Det sker ved et tv-transmitteret indsamlingsshow, som i år afholdes 29. januar live fra Musikhuset Esbjerg.

Værtskvintetten, som skal guide seerne igennem aftenen, udgøres af komiker Andreas Bo, håndboldkommentator Jesper Nøddesbo, radiovært og tidligere topsvømmer Lotte Friis, nyhedsvært Tine Gøtzsche og Kristian Ring-Hansen Holt fra "Aftenshowet".

Ikke første gang

Andreas Bo, der også var vært ved sidste års show, har forud for dette års indsamling været i Rwanda og besøge et af projekterne bag Danmarks Indsamling, og det gjorde indtryk på den 54-årige komiker.

- Jeg oplevede masser af håb. Masser af glade mennesker. Børn, der har fået en form for fremtid på grund af projekterne, siger Andreas Bo i en pressemeddelelse fra Danmarks Indsamling.

Ny rolle til håndboldspiller

Den femte og sidste vært er tidligere håndboldspiller Jesper Nøddesbo, der får sin værtsdebut ved et stort indsamlingsshow. J

esper Nøddesbo rejste ved sidste Danmarks Indsamling mere end en million kroner, da hans skæg måtte lade livet live i DR Aftenshowet, og han har derfor allerede en særlig tilknytning til Danmarks Indsamling.

Den tidligere håndboldspiller Jesper Nøddesbo får debut som tv-vært
Den tidligere håndboldspiller Jesper Nøddesbo får debut som tv-værtHenning Bagger/Ritzau Scanpix

For første gang det samme

Donationerne går igen i år til coronakrisens børn. 

Det er første gang nogensinde, at fokus er det samme to år i træk.

- I Danmark må vi leve med afstand og nye restriktioner, og epidemien gør hverdagen svær for mange. Men i verdens fattigste lande er situationen langt mere katastrofal. Hvor nøden før var stor, er den nu ekstrem, advarer Danmarks Indsamling.

- Millioner er lige nu sat uden for skolesystemet, og deres håb om en bedre fremtid forsvinder langsomt, mens fattigdommen vokser, og sulten tager over. Risikoen for en barndom med børnearbejde eller som barnebrud er overhængende.

Danmarks Indsamling 2022 sendes live lørdag den 29. januar på DR1 fra klokken 19.00.

Del din kommentar