DMI: Sjældent vejrfænomen rammer Danmark

Der er et sjældent vejrfænonem på menuen med vejret den 10. oktober 2018. Se her, hvordan onsdagens vejr kommer til at spænde af.

Udgivet Opdateret

Vejret den 10. oktober 2018 bliver ret usædvanligt – i hvert fald når man tager årstiden i betragtning.

Det oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Klaus Larsen, til Newsbreak.dk.

– Dagen starter ud med tåge og dis, men det klarer rimelig hurtigt op i løbet af formiddagen, og så er der solskin til alle i hele landet, siger Klaus Larsen.

Dagens temperatur kommer til at ligge på omkring 18 grader, men det kan dog blive endnu varmere i den sydlige del af landet ifølge meteorologen.

Vejret den 10. oktober 2018: Det bliver Indian Summer

De høje temperaturer på denne tid af året betegnes ofte som vejrfænomenet “Indian Summer” ifølge DMI.

– Man kan godt kalde det vejr vi ser for øjeblikket for Indian Summer. Temperaturen er i hvert fald ret lun for årstiden, siger Klaus Larsen.

Selvom Indian Summer sker engang imellem, kan den varme efterårsluft, vi ser på nuværende tidspunkt, godt have en sammenhæng med den ekstremt varme sommer, der var i år.

– Det har været en rigtig varm sommer, og det har det også været længere sydpå. Det betyder, at luften sydpå stadig er varm, og det er noget af den varme luft vi får hentet op her de næste par dage, siger Klaus Larsen.

Hvad er Indian Summer?

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) findes der ikke en officiel meteorologisk definition på begrebet ”Indian Summer” og dermed heller ingen formelle kriterier.

Overordnet kendetegner det dog ”Indian Summer”, at det er en periode om efteråret med sommervarme gerne omkring de 18-20 °C, klar himmel, lav sol og vegetation i gyldne farver.

”Indian summer” er ikke et ukendt fænomen i Danmark, men det sker sjældent, at sensommeren strækker sig så langt ind i oktober.

Kilde: Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

I galleriet ovenfor kan du se prognoserne for de kommende dage fra DMI.

Powered by Labrador CMS