Skip to main content

Annette: -Vil ikke gøre som Keld og Hilda

Annette Heick har opnået alt, hvad hun drømte om, når hun runder 50 år. Men det er ikke blevet serveret på et sølvfad på grund af hendes efternavn - tværtimod

Annette Heick har nærmest levet flere liv i ét, når hun kigger tilbage i anledning af sin 50-års fødselsdag. (Arkivfoto).
Annette Heick har nærmest levet flere liv i ét, når hun kigger tilbage i anledning af sin 50-års fødselsdag. (Arkivfoto).Henning Bagger/Ritzau Scanpix

For langt de fleste danskere klinger efternavnet Heick varmt og velkendt og leder tankerne hen på melodigrandprix og dansktop.

Men for Annette Heick, som fylder 50 år fredag den 12. november, har efternavnet ikke altid været en gave. Tværtimod har det betydet årelange kampe mod fordomme og forventninger som datter af dansktopstjernerne Keld og Hilda Heick.

- Der er altid to sider af det. Jeg vil nok vove den påstand, at når jeg er nået dertil, hvor jeg er i dag, så er det på trods. Jeg kan ikke sige, at det er på grund af mit navn, fortæller Annette Heick og fortsætter:

- Alle har fordele og ulemper med sig hjemmefra. Det kan handle om arv og miljø og i mit tilfælde et navn. Med et navn er man nødt til at være mere strategisk. Så det, man siger ja og nej til, er super velovervejet.

Set udefra har Annette Heick ellers sagt ja til mangt og meget, og det har givet hende et kilometerlangt cv, som nok overgår de fleste 50-åriges i længde og indhold.

Langt CV

Selv kalder hun sig sanger og skuespiller.

Men cv'et tæller altså også titler som ejendomsmægler, journalist, tv-vært, tegnefilmsdubber og musicalstjerne.

Hun blev landskendt som sangerinde med duetten "Du skælder mig hele tiden ud" med Tommy Seebach. Siden har hun også deltaget flere gange i Dansk Melodi Grand Prix, som hun også har været vært for flere gange.

Netop nu er hun aktuel med selvbiografien "Datteren", hvor hun gennemgår sit livs højde- og lavpunkter. Og selv om hun altså kun fylder 50 år, er det, som om hun allerede har haft ni liv.

- Jeg føler mig i virkeligheden 200 år gammel. Jeg føler, at jeg har levet utroligt længe og har fået lov til at opleve utroligt meget.

- Hvis de næste 50 år skal blive lige så spændende, kan jeg blive ret forpustet, siger Annette Heick.

Har opnået det meste

Hun har da også allerede opnået alt, hvad hun kunne drømme om.

Hun kan faktisk ikke komme på noget, hun mangler at udleve.

- Nu skal jeg følge tingene til dørs. Det siger jeg, samtidig med at jeg godt ved, at så længe jeg har mit gode helbred, så kommer jeg aldrig til at sætte mig ned og læne mig tilbage, siger Annette Heick og fortsætter:

- Selv hvis jeg vandt den store lottogevinst, er chancen for, at jeg ville sætte mig ned og lave ingenting, helt utroligt lille. Jeg håber aldrig, jeg bliver pensionist. Jeg håber, at jeg altid vil være erhvervsaktiv i en eller anden retning.

Hun har hele tiden gang i noget, og det er også sådan, hun helst vil have det. Det er en trang, der bor i hende. Men samtidig har hun heller ikke lyst til at blive ved med at stå på scenen.

Vil ikke blive ved at optræde

Annette Heicks forældre på 75 år er stadig ofte på scenen.

Men det regner hun altså ikke selv med at skulle til den tid.

- Mine forældre er i den grad aktive. Også så meget, at jeg tænker "puh". Og det er måske også derfor, jeg siger, at så har jeg ikke lyst til at optræde længere.

- For jeg kan også se, hvor hårdt det er for dem. De har selvfølgelig hinanden, og det er rigtig godt. Men det kunne jeg alligevel ikke tænke mig, siger Annette Heick.

I 2011 følte hun for alvor, at hun brød ud af sit bur som Keld og Hildas datter og indtog rollen som sig selv i sit liv.

Rolle fik stor betydning

Det skete med hovedrollen i musicalen "Wicked" på Det Ny Teater. Og den blev skelsættende for karrieren, fortæller hun.

- Jeg fandt ud af, at det er her, jeg hører til. Mit liv forandrede sig. Mit job og min hverdag var markant anderledes efter den rolle. Så det betød rigtig meget for mig, siger hun og tilføjer, at det også var her, hun tog et stort skridt væk fra bare at være Heick-parrets datter.

- De roller, jeg har fået i kølvandet, har været virkelige gode. En god rolle for mig er en mangefacetteret kvinderolle, hvor der er noget vid og bid og nogle underliggende toner, som gør den kompleks, forklarer hun.

Annette Heick skal fejre sin 50-års fødselsdag på Bornholm, hvor hun også har en virksomhed sammen med sin mand, Jesper Vollmer. Den runde dag skal fejres sammen med den nærmeste familie, forældrene, Keld og Hilda Heick, svigerforældrene samt nogle veninder, fortæller hun. (Arkivfoto).
Annette Heick skal fejre sin 50-års fødselsdag på Bornholm, hvor hun også har en virksomhed sammen med sin mand, Jesper Vollmer. Den runde dag skal fejres sammen med den nærmeste familie, forældrene, Keld og Hilda Heick, svigerforældrene samt nogle veninder, fortæller hun. (Arkivfoto).Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Derfor føler hun også, at hun står et virkelig godt og solidt sted i sin karriere nu.

- I virkeligheden føler jeg, jeg er på mit højdepunkt nu. Ting er kommet rigtig godt i vej, og Jesper (Vollmer, hendes mand, red.) og jeg er lykkedes med den virksomhed, vi har startet op.

- De opgaver, jeg har foran mig, er skidesjove. Jeg er et helt vildt godt sted, fortæller hun.

Tæt på at miste manden

På trods af succes både professionelt og privat, hvor hun gennem 20 år har været gift med Jesper Vollmer, har det langtfra kun været en dans på roser.

Hendes mand, som er kok i deres fælles firma og tidligere har været kok for kongehuset, har flere gange været tæt på at miste livet.

I 2015 brækkede han nakken i en voldsom badeulykke i Thailand, og i juni i år blev han ramt af to blodpropper.

Var ved at splitte dem

Annette Heick fortæller ærligt, at de hårde år har været ved at splitte dem.

Men nu står de stærkere end nogensinde.

- Vi er simpelthen et fuldstændig vidunderligt sted, hvor vi ikke har været i mange år, fordi vi har været mange ting igennem, siger hun.

- Vi har de samme mål og ønsker og fokuserer nu mere på vores hjemmeliv, end vi har kunnet gøre i mange år, siger hun.

Det seneste halvandet år har de bygget en virksomhed op sammen, hvor Annette Heick står for driften, og Jesper Vollmer står for at kokkerere og eksekvere.

Annette Heick har været vært ved Dansk Melodi Grand Prix tre gange og senest i 2018. Hun har også selv deltaget flere gange i sangkonkurrencen blandt andet med sangen "Copenhagen Airport". (Arkivfoto).
Annette Heick har været vært ved Dansk Melodi Grand Prix tre gange og senest i 2018. Hun har også selv deltaget flere gange i sangkonkurrencen blandt andet med sangen "Copenhagen Airport". (Arkivfoto).Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Og succesen med firmaet har medvirket til, at parret har fundet ind til hinanden igen.

- Der ser vi op til hinanden. Det har været rigtig godt for os at bygge den forretning sammen, fortæller hun.

Annette Heick og hendes mand bor i et hus i Holte, som de fik bygget for tre år siden, med deres to sønner, 17-årige Eliot og 12-årige Storm.

Del din kommentar