Skip to main content

Ansætter ny korrespondent

Anders Lomholt, der er vært på "Station 2", har fået et ekstra job som kanalens nye forsvarskorrespondent

Arkivfoto.
Arkivfoto.Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Europa er i krig, og det danske forsvar er lige nu helt centralt i den politiske debat.

Dækningen skal intensiveres, og derfor har TV 2 udpeget Station 2-værten Anders Lomholt som kanalens nye forsvarskorrespondent.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

- Hele forsvarsområdet står over for en markant omvæltning med øget oprustning og involvering i udenlandske missioner, siger TV 2's nyhedschef, Jacob Kwon, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Europas og dermed Danmarks sikkerhedssituation har ændret sig voldsomt på ganske kort tid. Derfor er der behov for, at vi har en fagmedarbejder med dyb indsigt i Forsvaret.

Journalist i 25 år

Anders Lomholt har været journalist i snart 25 år og har især beskæftiget sig med undersøgende journalistik, rets- og kriminalstof og udenrigsjournalistik.

Han har blandt andet dækket krige og konflikter og flygtninges vej gennem Europa.

Nu får han særligt fokus på dækningen af det danske forsvar.

- Vi står foran den største oprustning i nyere tid, hvor der skal bruges mange milliarder kroner på soldater, krudt, kugler og militært isenkram. Krigen i Ukraine har vendt op og ned på vores egen og vores naboers sikkerhedssituation. Nye udfordringer venter i Arktis.

- Der er nok at tage fat på, og jeg glæder mig fantastisk meget til at se på det med friske øjne og bringe det videre til TV 2's brugere, siger Anders Lomholt i pressemeddelelsen.

Anders Lomholt tiltræder sit nye job med det samme, men fortsætter sideløbende som vært på "Station 2".

Del din kommentar