Badehotellet-stjerne: Serien vækker minder

Skuespiller Peter Hesse Overgaards farfar ejede et badehotel, som tyskerne indtog under Anden Verdenskrig.

Offentliggjort Sidst opdateret

I syvende sæson af den populære TV2-serie Badehotellet skriver året 1940, og tyske soldater gør deres indtog på det lille badehotel ved Vesterhavet, uden at gæsterne eller personalet kan gøre noget for at forhindre det.

Og pudsigt nok kunne det plot nærmest være skrevet over skuespiller Peter Hesse Overgaards familiehistorie.

Artiklen fortsætter efter videoen

Mormor måtte rydde hotel

Både Peter Hesse Overgaards mormor og hans farfar ejede nemlig hoteller, hvor tyskerne pludselig troppede op under Anden Verdenskrig.

– Min mormor havde et stort hotel i Randers, hvor der kunne være op til 1000 gæster, og der kom tyskerne en dag og sagde, at hun skulle rydde hotellet.

– Alle møbler og så videre skulle ud, og så blev der lagt halm ud, så tyskerne kunne tage imod de sårede tyske soldater, der kom fra Norge og blev sejlet til Danmark for at komme sig oven på de skader, de havde fået i krigen.

– De tog simpelthen hele hotellet og lavede det om til et slags lazaret (midlertidigt hospital, red.). Der var ikke noget at gøre, fortæller 65-årige Peter Hesse Overgaard, som spiller Hr. Aurland i Badehotellet.

Tyskerne overtog badehotel

Krigen fik også betydning for Peter Hesse Overgaards farfar, som havde et badehotel ved Vesterhavet i den nordjyske strandby Lønstrup.

– Det var et rigtigt badehotel med otte værelser, som ligger der endnu, og min farfar fik ligesom min mormor besked på, at tyskerne ville have hans hotel, så deres officerer kunne bo der.

– Så det er lidt pudsigt, at jeg både på min mors og min fars side har haft slægtninge, hvor tyskerne er kommet og skulle bruge deres lokaler, siger han.

Vigtig del af historien

Peter Hesse Overgaard er glad for at være vokset op med historier om besættelsestiden.

For selv om det i år er 75 år siden, at Anden Verdenskrig sluttede, synes den kendte skuespiller fortsat, det er vigtigt at fortælle historier fra den tid.

– I disse tider hvor der er nogle meget højreorienterede mennesker, der stikker snuden frem, synes jeg, det er meget godt at ridse op, hvad det kan ende med, hvis ikke man tager fat om det.

– Anden Verdenskrig og tyskernes fremfærd kan være en opdragende advarsel om, at demokratiet altså virkelig er noget, vi skal værne om. Det kan hurtigt smuldre mellem fingrene på os og blive til noget helt andet, hvis vi af irritation eller had over for nogle grupper begynder at stramme reglerne i en retning, hvor det bliver en glidebane, siger han.

Badehotellet sendes hver mandag på TV2 og TV2 Play.

Powered by Labrador CMS