Skip to main content

Bieber er blevet voksen

Stofmisbrug og spritkørsel satte popidolets karriere på pause. I dag er han gift og udgiver igen musik

Den canadiske popsanger Justin Bieber har i sine tyvere kæmpet en kamp for at vriste sig fri fra statussen som barnestjerne.

De senere år er det alligevel lykkedes popikonet af cementere sig som en voksen popstjerne efter års kamp med stoffer og spritkørsel på straffeattesten.

Onsdag aften optræder det 28-årige popikon som et af hovednavnene på årets Smukfest i Skanderborg. Herefter går turen videre til lande som Sverige, Norge og Finland.

Opdaget på YouTube

Kimen til verdensstjernens succes blev lagt, da han som 13-årig i 2008 blev opdaget af pladechefen Scooter Braun på YouTube.

Kort efter gjorde Bieber kometkarriere, da han i 2009 og 2010 udsendte sine første albums "My World" og "My World 2.0", der indeholdt hits som "Baby", "Love Me" og "Eeine Meeine".

Særligt de unge teenagepiger fik hurtigt øjnene op for den unge popstjerne, og de kaldte sig for "Beliebers".

Spirituskørsel

Berømmelsen blev på et tidspunkt for meget for teenageidolet, der tidligt fik et misbrug af stoffer og i 2014 blev anholdt for spirituskørsel i Miami.

Herefter holdt han sig i nogle år fra at udgive musik, ligesom han i 2017 aflyste en del af sin turné for at komme i balance igen.

I 2018 giftede popstjernen sig med modellen Hailey Baldwin.

- Vil passe bedre på mig selv

Året efter gjorde han det klart, at hans prioriteringer i livet havde ændret sig, da han skrev på det sociale medie Instagram, at han ville prioritere sit mentale helbred og parforhold over musikkarrieren.

Fem år efter at Justin Bieber senest udgav et album, gjorde han i 2020 comeback med albummet "Changes". Albummet blev nomineret til en Grammy for årets popalbum.

Justin Bieber blev opdaget på YouTube af en pladechef i 2008, da han som ung teenager lagde covernumre ud på nettet.

Justin Bieber blev opdaget på YouTube af en pladechef i 2008, da han som ung teenager lagde covernumre ud på nettet.

Peter Kramer/Ritzau Scanpix

Siden 2020 har verdensstjernen gæstet hitlisterne med numre som "Stay", "Peaches" og "Yummy".

Første gang siden 2017

Når Justin Bieber går på Bøgescenen på Smukfest onsdag aften, er det første gang, at popfænomenet optræder i Danmark siden 2017, hvor han optrådte på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus.

Indtil kort tid inden koncerten i Skanderborg var der stor tvivl om, hvorvidt den canadiske popstjerne ville gæste festivalen.

Lammet i ansigtet

Få måneder inden den planlagte koncert kom det nemlig frem, at Bieber er ramt af det sjældne Ramsay Hunt syndrom.

Det er en sygdom, der i en periode har lammet den ene side af verdensstjernens ansigt.

- Som I kan se, kan jeg ikke blinke med det her øje. Jeg kan ikke smile i denne side af ansigtet, og jeg kan ikke bevæge det her næsebor.

- Jeg er helt lammet i den her side af ansigtet, fortalte Justin Bieber i en video på Instagram i midten af juni.

To uger før koncerten meddelte Smukfest dog, at det var sikkert, at det tidligere teenageidol ville optræde på festivalens største scene.

Del din kommentar