Byens folkelige prins Richard mindes

Både Kongehuset og befolkningen er i sorg efter nyheden om prins Richards død. Hans død skaber også sorg i hjembyen.

Prins Richards død skaber også stor sorg i hjembyen Bad Berleburg i Tyskland. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Simon Læssøe/Scanpix (Arkivfoto)
Prins Richards død skaber også stor sorg i hjembyen Bad Berleburg i Tyskland. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Simon Læssøe/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Både i Kongehuset, i medierne og blandt befolkningen var tirsdag en sorgens dag, da budskabet om prins Richards død nåede frem. Men hans død skaber også stor sorg i hjembyen Bad Berleburg i Tyskland, skriver Flensborg Avis.

Prins Richard af Berleburg var byens royale frontfigur med det officielle navn prins Richard Casimir Karl August Konstantin zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Den adelige tysker med svensk mor har været særlig kendt for sit ægteskab med dronning Margrethes søster, prinsesse Benedikte.

Huskes som husherren

Men i hans tyske hjemby i delstaten Nordrhein-Westfalen vil Prins Richard blive husket som husherren for hele regionen.

– Det er klart, at han rundt om i verden måske har stået lidt i anden række, men her i byen og delstaten var det ham, der var herren i huset, og han var meget vellidt, siger Bad Berleburgs borgmester, Bernd Fuhrmann til Flensborg Avis.

Afslappet og jordnær

Det var særligt prins Richards afslappede og jordnære attitude, der gjorde ham populær i Bad Berleburg.

– Man kunne møde ham i skoven, når man var ude at løbe. Og han talte med alle på sin vej. På den måde var han en naturglad mand, der var helt nede på jorden, siger Bernd Fuhrmann.

Flag på halv

Hele tirsdagen var flagene i byen på halv, og det samme kommer selvfølgelig til at ske til begravelsen, understreger byen borgmester, der stadig er i gang med at planlægge, hvordan prinsen skal mindes.

– Da prinsesse Benedikte først kom hjem til Bad Berleburg tirsdag, ved vi endnu ikke, hvordan mindehøjtidelighederne vil forløbe, sagde borgmesteren tirsdag eftermiddag.

Ny overhoved skal findes

Uden prins Richard som overhoved på slottet i Bad Berleburg skal en ny tage over. Hvordan det forløber, ved byens borgmester endnu ikke, men han håber, at familien vil fortsætte sit store arbejde for livet i byen.

Og Prins Richard vil også blive savnet for den store indsats, han sammen med prinsesse Benedikte har gjort for kulturlivet.

– De har altid engageret sig meget i kulturlivet, og de har åbnet slottet op for gæster. Det gør de blandt andet ved festivaler og julemarkeder, som er meget populære, siger Bernd Fuhrmann til avisen.

Tre børn

Parret var forældre til tre børn, Gustav, Alexandra og Nathalie. De to døtre har gjort ham til morfar fire gange. Sønnen Gustav har ingen børn, men til gengæld har prins Richard overdraget ham ejendomsretten til slottet og de tilhørende 15.000 hektar skov.

Prins Richard har flere gange været alvorligt syg af kræft. Han blev i 2003 hasteindlagt på et lokalt sygehus nær Berleburg, hvor han skulle behandles for hudkræft. Senere opdagede prinsesse Benediktes fysioterapeut, at prins Richard havde en ondartet knude i det ene lår.

Prins Richard og sønnen Gustav havde et tæt forhold, som blev yderligere styrket med kræftforløbet og den opslidende kemobehandling.

Powered by Labrador CMS